Volledig scherm
Voorafgaand aan het duel FC Twente - Ajax werden de twee jongens herdacht. © FC Twente

FC Twente herdenkt omgekomen supporter uit Holten

Video & UpdateFC Twente en de supportersvereniging van de club uit Enschede herdachten vanavond de door een noodlottig ongeval omgekomen Twente-supporter Bram Kemper uit Holten en zijn eveneens omgekomen vriend Tim ten Have uit Nieuw-Heeten. De herdenking vond plaats voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Ajax.

Kemper was een fanatiek supporter van FC Twente en een van de grondleggers van de Supportersvereniging FC Twente Holten, die in 2010 werd opgericht. De Holtense vereniging telt 235 leden, een hechte groep die zowel de thuiswedstrijden als de uitwedstrijden van de club uit Enschede bezoeken. Begin 2014 kreeg de Holtense club een plekje op de Wall of Fame tegenover de hoofdingang van het stadion.

Kemper was ook een trouw bezoekers van het Hatrans Vriendenkring Home, thuisbasis van de supporters van FC Twente in de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente. Uit respect voor Kemper en Ten Have sluit het supporterscafé zaterdagavond eerder zijn deuren. De jonge Bram Kemper en en Tim ten Have kwamen om het leven bij een auto-ongeluk op 18 november.

Dik Wessels

Voorafgaand aan het duel was er ook nog een eerbetoon voor de onlangs overleden topondernemer Dik Wessels. Wessels was een belangrijke geldschieter toen FC Twente in financiële nood verkeerde.

Deventer