Het paasvuur in Dijkerhoek, Holten won vorig jaar de prijs voor ‘grootste vuur’, maar dat zit er dit jaar niet meer in.
Volledig scherm
PREMIUM
Het paasvuur in Dijkerhoek, Holten won vorig jaar de prijs voor ‘grootste vuur’, maar dat zit er dit jaar niet meer in. © Ruben Meijerink

Grote gevolgen voor regionale paasvuren: door stikstof strijden Espelo en Dijkerhoek niet langer om ‘de grootste’

Wie bouwt het grootste paasvuur in Holten? Het is al jaren een titanenstrijd tussen de buurtschappen Espelo, Dijkerhoek, Holterbroek, Beuseberg en Ligtenberg, maar dat onderdeel van de wedstrijd kunnen de boakebouwers dit jaar met Pasen op hun buik schrijven. Door de stikstofeisen moeten de brandstapels noodgedwongen kleiner. En daarom richten de organisaties zich nog maar op één prijs: het mooiste paasvuur.

12 reacties

 • Arend Van Faassen

  3 maanden geleden
  M.H. van den Brink. Nieuws bijhouden. Ook daar wordt tegen geprotesteerd en rechtzaken tegen gevoerd.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Wanneer gaan mensen ook zeuren over evenementen waar zeker ook veel uitstoot is, zoals de autorace op het circuit in Zandvoort ? Maar ja, daar zit het grootkapitaal achter en het is de Randstad. Daar leven andere Nederlanders dan daarbuiten en die menen ook meer en andere rechten te hebben.
 • J Visser

  3 maanden geleden
  Ja dubbeld wat elektriciteit is super schoon... pff wat een flauwekul
 • Arend Van Faassen

  3 maanden geleden
  Alfred van der Kaaij en als het gaat om de traditie van zondagrust schreeuwt iedereen dat die afgepakt moet worden om het grote geld van de multinationals. Dus niet alleen overheid die tradities afschaft.
 • Alfred van der Kaaij

  3 maanden geleden
  Vegter je snapt het niet alles wat traditie is wordt door de overheid afgepakt geen vee buiten geen paasvuur meer geen houtkachels. Alles om de stikstof naar beneden te krijgen zodat er weer toekomst is voor de luchtvaart om te groeien Alles voor het grote geld