Houtstroperij neemt toe door hoge energieprijzen: ‘Het is gewoon diefstal’

MET VIDEOEen boete van maximaal 4500 euro en zelfs een maximale gevangenisstraf van twee maanden. Deze straffen doen al snel denken aan misdrijven die te maken hebben met geweld, maar het zijn de straffen die uitgedeeld kunnen worden voor houtstroperij.

21 reacties

 • Frits Abeer

  2 maanden geleden
  Klopt Marianne, stoppen met hout stoken! Bruinkool is veel beter!
 • Mollie Athorn

  2 maanden geleden
  @RVries Nee de bossen zijn niet van ons allemaal. Stel een persoon loopt jouw bloemenkas in (als je die hebt) en die persoon plukt de door jouw gekweekte bloemen omdat ie ze in de winkel te duur vindt, dan doe je als tuinder ook aangifte. Het is nl niet alleen stroperij maar ook broodroof. Zelfde geldt voor bouwbedrijven waar apparatuur verdwijnt in handen van hen die te beroerd zijn om te kopen of ervoor te sparen. Wat van een ander is daar blijf je van af. De maatschappij dat ben jij!
 • Hr Rampen

  2 maanden geleden
  Kijk eens goed naar de foto van die enorme stapel stammen. Alleen al in Overijssel heb ik er tientallen zo aangetroffen en die boswachter maar beweren dat ze er net zoveel terug planten, maar weet ze wel hoe lang het gaat duren voordat je een boom van 50 jaar oud terughebt? Precies 50 jaar! Gewoon een schande in deze tijd van co2 aanpak. "Stond in de planning ivm Natura2000" kreeg ik ook te horen, bij protesteren. SBB weg ermee , daar is maar 1 (eigen) belang.
 • S.A. Hoffstädt

  2 maanden geleden
  Zet svp dergelijke boetes ook op het stoken van hout! Wij noemen onze zeer welgestelde buurt hier in Apeldoorn nu ‘onze gifbuurt’ dankzij al deze a-sociale houtstokers!
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Op hout stoken moet sowieso verboden worden. Het geeft een verschrikkelijke stank en mensen met luchtwegaandoeningen hebben hier erg veel last van. Bovendien stoken mensen vaak hout, wat niet geschikt is en ook vaak niet goed gedroogd wordt. Goed dus dat houtstroperij bestraft wordt.
 1. Deventer musicalacteur Wolter Weulink schaatst in aanloop naar ‘De Tocht’ 200 kilometer op kunstijsbaan: ‘Het stellen van sportieve doelen helpt mij enorm’
  PREMIUM

  Deventer musicalac­teur Wolter Weulink schaatst in aanloop naar ‘De Tocht’ 200 kilometer op kunstijs­baan: ‘Het stellen van sportieve doelen helpt mij enorm’

  Vanaf oktober speelt de Deventer acteur Wolter Weulink (31) in Spektakelmusical De Tocht, over de mythische Elfstedentocht. Door zijn voorliefde voor sport en theater lijkt het een perfecte voorstelling voor hem. Uit de 200 kilometer die hij in de voorbereiding op zijn nieuwe rol schaatst, blijkt echter ook de mentale omslag die zijn carrière kenmerkt.
  Deventer