Op de Sallandse Heuvelrug leven de laatste korhoenders van Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Sallandse Heuvelrug leven de laatste korhoenders van Nederland. © Jos Korenromp

Kakelverse ‘importkorhoenders’ leggen het loodje op Sallandse Heuvelrug

Van de 25 Zweedse korhoenders die in mei op de Sallandse Heuvelrug zijn uitgezet, is een viertal overleden. Van nog eens vier gezenderde korhoenders is de situatie onzeker. Het bijplaatsen van deze met uitsterven bedreigde soort is omstreden en heeft tot dusver al 350.000 euro gekost.

12 reacties

 • Julius Bruins

  3 maanden geleden
  Waar gaat het hier in Nederland naartoe zeg, lopen wij als rijk land nu al te mekkeren om een luizige 350.000 euro? Er moeten veel meer van dit soort projecten komen, ik zou de zure zult bijvoorbeeld wel eens weer willen vangen in het IJsselmeer, zou het geen mooi projekt zijn om het weer zout water te laten worden daar. Flink wat haring uitzetten en een paar uientelers en we creëren daar een mooi paradijsje... .
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Het geld rolt in Nederland.Mag wat kosten tegenwoordig en voor de gekste dingen!
 • Hettie van Schooten

  3 maanden geleden
  Wat een ongelofelijke stomme investering. Wij vernachelen het milieu en daarmee het leefklimaat van verschillende flora en fauna. Je kan nog veel meer dan 3 ton reserveren voor nog meer hoenders maar er verandert niets aan de leefomgeving van die heide-kip. Daarnaast lijkt het wel alsof die vogels net zo lui zijn als de reuzenpanda en zichzelf nauwelijks kunnen of willen voortplanten en als er al kuikens komen hebben ze nikt te vreten. Zonde geld!
 • Rudy Noordink

  3 maanden geleden
  Zolang er geen insecten op de Sallandse heuvelrug zijn heeft dit geen zin. Ik denk dat in Nederland nog geen 1 procent van de insecten aanwezig is in vergelijking tot de jaren zeventig. Toen moest je de autoruitenwissers aan zetten tegen de vele insecten. Nu zit er niets meer op je ruiten.
 • bert k

  3 maanden geleden
  al 10 jaar rij ik dus nu over de heuvelrug...altijd bang zo'n peperdure vrije biologische uitloop kip voor mijn wagen te krijgen...je zal over z'n stuk pluimvee heen rijden...hij is duurder dan mijn auto:)))
 1. Deventer theatergroep laat corona met nieuwe voorstelling achter zich: ‘We kunnen allemaal een nieuwe start maken’
  PREMIUM

  Deventer theater­groep laat corona met nieuwe voorstel­ling achter zich: ‘We kunnen allemaal een nieuwe start maken’

  Theater Gajes gaat het over een andere boeg gooien. Waar het gezelschap uit Deventer normaal gesproken door het land trekt en voorstellingen buiten de toneelzaal speelt, is hun nieuwe voorstelling in de oude bieb aan de Brink. De voorstelling heet Loki’s Scheldpartij en is afkomstig uit de Edda, de rijkste bron van de Noorse mythologie. ,,We willen mensen het gevoel geven dat ze aan een nieuw leven kunnen beginnen.’’

Deventer