Volledig scherm
© Dierenambulance Rijssen

Katje gevonden in Rijssen na rit onder motorkap

Een bijzondere vondst voor de medewerkers van de Dierenambulance Rijssen, Holten, Nijverdal en Hellendoorn. Daar werd deze week een kat binnengebracht die er een hele reis onder een motorkap op had zitten. Van de eigenaar ontbreekt nog ieder spoor. 

De 'motorkap-toerist' werd afgelopen zaterdag gevonden in een auto aan de Jutestraat in Rijssen. Het rood-wit gekleurde katje heeft er waarschijnlijk een flinke reis opzitten, zo vertelt een vrijwilliger van de Dierenambulance. "Maar we weten niet precies waar het diertje vandaan komt. Je hoopt dat iemand zich meldt die een kat mist, maar dat kan heel lang duren. Als iemand zich al meldt."

De Dierenambulance is benieuwd wie de kat kwijt is, zodat het beestje weer naar huis kan. Wie de kat mist kan contact opnemen via telefoonnummer 06 21456285.

  1. Deze koe uit Okkenbroek is de mooiste én beste van Nederland

    Deze koe uit Okkenbroek is de mooiste én beste van Nederland

    Ze heeft een lichaam dat mooi in verhouding is. In balans, noemt Jan Steegink uit Okkenbroek het. Iedere week wordt ze goed gewassen en ze ziet er bovendien mooi uit, in die roodwitte vacht. Wie Steegink Truus 4 hoort omschrijven, heeft niet direct door dat het hier om een koe gaat. Het is ook niet zomaar een koe. De roodbonte Truus 4, één van de 95 melkkoeien van Steegink's boerenbedrijf Heerenbrink Holsteins, mag zich sinds dit weekend de beste en mooiste van Nederland noemen.

Deventer