De Holtense Marietje Eggink-ten Velde zette zich onder andere decennialang met hart en ziel in voor sportvereniging Bato en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Volledig scherm
De Holtense Marietje Eggink-ten Velde zette zich onder andere decennialang met hart en ziel in voor sportvereniging Bato en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. © Archief/Toma Tudor

Lintjes in Holten telefonisch uitgereikt: Ridderorde voor Marietje Eggink-ten Velde

Geen feestelijkheden met veel publiek vandaag tijdens de traditionele lintjesregen in de gemeente Rijssen-Holten. De gedecoreerden moesten het vanwege de coronamaatregelen doen met een belletje van burgemeester Arco Hofland. Hij verraste twee Holtenaren met een Koninklijke onderscheiding.

Bij de beide gelukkigen - allebei dames - werd vandaag een mooie bos ruikers afgeleverd. Burgemeester Hofland maakte de gedecoreerden uit Holten vanochtend blij met een onderscheiding. De onderscheidingen worden later dit jaar op een nader te bepalen datum op feestelijke wijze uitgereikt.

Hieronder de inwoners van de gemeente Rijssen-Holten die vandaag werden verrast met een Koninklijke onderscheiding:

Marietje Eggink-ten Velde (79 jaar, Holten)

Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Al vanaf 1955 is Marietje Eggink actief in het maatschappelijk leven in Holten en omstreken. Haar lijst van verdiensten is lang. Zo was zij van 1955 tot 2015 secretaris van Sportvereniging Bato Holten en zet zij zich sinds 1978 - eveneens als secretaris - in voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Holten en omstreken. Zij was ook politiek actief en vervulde tussen 1974 en 2016 diverse functies binnen de VVD.  Daarnaast is zij sinds 1980 actief als bestuurslid en vrijwilliger van de Stichting Welcome Again Veterans. Zij zorgt er mede voor dat Canadese oorlogsveteranen jaarlijks naar Holten kunnen komen voor herdenkingsactiviteiten.

Ingrid Nijkamp-Wolterink (57 jaar, Holten)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Ingrid Nijkamp is bij vele Holtense activiteiten en evenementen actief betrokken, of dat nu voor of achter de schermen is. Zij is sinds 1982 actief lid van het Echte Bakkers Gilde en deelt graag haar kennis en kunde met haar vakgenoten. In 2010 was ze mede-oprichter van de Stichting Avondvierdaagse Holten, waar ze nog altijd bestuurslid en vrijwilliger is. Vanaf 1998 is zij algemeen bestuurslid van de Holtense Handels Vereniging (HHV).

Deventer