Volledig scherm
PREMIUM
Paasvuur in Dijkerhoek, in 2017. Dijkerhoek verslaat dat jaar Espelo in de strijd om het grootste paasvuur van het land. © Bert Kamp

Minder paasvuren vanwege fijnstof? Bouwers in Oost-Nederland peinzen er niet over

videoHet aantal paasvuren in Oost-Nederland kan drastisch omlaag als ze per regio worden georganiseerd.  Dat zegt Jos Merks van Houtrook.nl, dat strijdt tegen overlast door fijnstof als gevolg van houtvuren. Nu zijn het vooral (vele) buurtschappen die de strijd om het grootste paasvuur met elkaar aan gaan. 

Merks reageert op het onderzoek door Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat concludeerde gisteren dat de paasvuren in Oost-Nederland net zo veel fijnstof veroorzaken als het vuurwerk tijdens de jaarwisseling. 

  1. ‘Geef elke steen een verhaal’: Holten heeft op Canadese begraafplaats nog ruim 500 te gaan

    ‘Geef elke steen een verhaal’: Holten heeft op Canadese begraaf­plaats nog ruim 500 te gaan

    ‘Geef elke steen een verhaal’. Dat was acht jaar geleden bij de opening van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats in Holten het streven. De vrijwilligers van de researchgroep, door de jaren heen geholpen door enkele duizenden scholieren uit Gelderland en Overijssel, zijn inmiddels een goed eind op weg. Van ruim 800 soldaten is nu een verhaal bekend. Het is maar de vraag of de overige levensverhalen ooit allemaal verteld kunnen worden. De tijd begint te dringen.

Deventer