Met deze campagne wil de gemeente jongeren mee laten denken
Volledig scherm
Met deze campagne wil de gemeente jongeren mee laten denken © Gemeente Rijssen-Holten

Mysterie in Rijssen-Holten ontrafeld: dit betekent #BBTY

Met de campagne Bring Back The Youth (#BBTY) wil de gemeente Rijssen-Holten jeugd oproepen om hun wensen en behoeften kenbaar te maken. Op deze manier wil de gemeente ervoor zorgen dat de jongeren na hun studie weer terugkeren naar de gemeente.

Steeds vaker ziet de gemeente Rijssen-Holten jongeren vertrekken uit de gemeente om te gaan studeren in grote steden elders in het land. Die jeugd komt vervolgens niet meer terug. Dit wil de gemeente voorkomen en begon twee weken geleden met de mysterieuze campagne #BBTY. 

Wonen, werken en leven

Middels deze campagne roept burgemeester Arco Hofland jongeren uit de gemeente in een video op Facebook op om hun mening te geven over Rijssen-Holten in de categorieën wonen, werken en leven. Op die manier wil de gemeente inspelen op de wensen van de jeugd om te voorkomen dat ze verhuizen naar elders.

T-shirts

Op allerlei plekken in de gemeente werd met krijt een silhouet van het hoofd van burgemeester Arco Hofland met daaronder #BBTY op de straat gespoten. Onder meer de Albert Heijn en de HEMA in Rijssen namen ook actief deel aan de campagne door posters op te hangen en personeel t-shirts te laten dragen met de kunst. 

Vragenlijst

Via bit.ly/BBTY0548 kunnen jongeren uit Rijssen-Holten een vragenlijst invullen. Dit is de eerste stap om de wensen en behoeften van de jeugd te inventariseren. De gemeente liet weten dat er meer acties volgen, maar wilde niet bekend maken welk soort acties dit betreft.

  1. Voor het eerst gaat er een streep door Triatlon Holten: ‘Met pijn in het hart dit besluit genomen’
    PREMIUM

    Voor het eerst gaat er een streep door Triatlon Holten: ‘Met pijn in het hart dit besluit genomen’

    In 2015 mochten recreanten door het extreem warme weer niet meedoen, maar ging de Triatlon Holten nog wel door voor professionals. Nu gaat er voor het eerst in de geschiedenis een streep door het gehele evenement. Dat heeft de organisatie besloten. Het is volgens voorzitter Martin Pieters onverantwoord om in de coronacrisis het internationale sportevenement eind juni door te laten gaan.

Deventer