Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Opvallend: ruim een derde van coronabesmettingen deze week in Overijssel uit gemeente Rijssen-Holten

Iedere dag komen er mondjesmaat coronabesmettingen bij in Overijssel, maar de gemeente Rijssen-Holten steekt met kop en schouders boven andere gemeenten in de provincie uit. De afgelopen week komt ruim 36 procent van de besmettingen in de provincie uit die gemeente. 

Sinds vorige week donderdag kwamen er 44 besmettingen bij in Overijssel, wat het aantal voor de provincie Overijssel op 2927 brengt. Zestien daarvan komen uit de gemeente Rijssen-Holten. Ter vergelijking: in Deventer steeg, net als in Raalte, de afgelopen week het aantal met drie, in Olst-Wijhe kwam er maar één bij. In Hellendoorn kwam er helemaal geen nieuwe besmetting bij. 

Op verschillende grafieken van het RIVM is te zien dat de gemeente Rijssen-Holten in zowel besmettingen, ziekenhuisopnamen als dodelijke slachtoffers hoog staat. Een verklaring heeft de gemeente nog niet, zegt woordvoerder Karlijn Schabbink. ,,Dat hebben wij op dit moment niet scherp. En dat komt omdat wij niet de persoonsgegeven kunnen inzien in verband met de privacy. Daarom valt er nog niets te zeggen over een trend of iets dergelijks.” 

Op 21 mei zijn er 192 geregistreerde besmettingen in Rijssen-Holten. 

Deventer