Volledig scherm
Gedeputeerde Eddy van Hijum, ondernemer Erik Huzen en wethouder Bert Tijhof (v.l.n.r.) onthullen een bord © Lenneke Lingmont

Overijssel, Rijssen-Holten en Apeldoorn het beste voor mkb

RIJSSEN-HOLTEN / APELDOORN - Rijssen-Holten is de meest mkb-vriendelijke gemeente van het land, Apeldoorn de mkb-vriendelijkste stad en Overijssel is de mkb-vriendelijkste provincie. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau LexNova in opdracht van MKB Nederland.


Apeldoorn doet het opvallend veel beter dan tijdens de vorige editie van deze verkiezing. Bij de vorige verkiezing stond de stad op de onderste plaats van de grootste 36 steden van het land. Het binnenhalen van een aantal grote evenementen, zoals de Giro, doet het mkb in de stad goed.

Eerder succes
Rijssen-Holten werd twee weken geleden al uitgeroepen tot mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel, de landelijke titel komt daar nu bij. De gemeente was al twee keer eerder verkozen tot winnaar van Overijssel.

Flevoland komt ook goed uit de bus en bezet de derde plek op de ranglijst van de provincies.

Verkiezing
Ruim 21.000 ondernemers verdeeld over 390 gemeenten werd naar het ondernemersklimaat in hun gemeente gevraagd. De jury van MKB-Nederland schrijft in haar rapport dat ondernemers in de gemeente Rijssen-Holten waar krijgen voor hun geld. Ook betrekt de gemeente actief ondernemers bij haar plannen.

Stimulans
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid.

Deventer