Volledig scherm
© Regien Klein Hegeman

Plaatmateriaal waait van woningdak in Dijkerhoek

DIJKERHOEK - In Dijkerhoek, bij Holten, is zondagmiddag plaatmateriaal van het dak van een leegstaande woning gewaaid. Het pand staat op de kruising van de Dijkerhoekseweg en de drukke Deventerweg.

Grote golfplaten lieten los en vielen naar beneden. Ook zijn twee schoorstenen omgewaaid. Hierdoor vlogen enkele brokstukken op de Dijkerhoekseweg. Dakpannen aan de zijkanten raakten los en hangen halverwege het dak. Om het pand ligt losgeraakt isolatiemateriaal.

Pand-eigenaar Henk Oosterwijk kreeg een telefoontje van een buurman. “Ik ben meteen gaan kijken. Er is vrij veel schade. Ik heb meteen zwaar materiaal op de golfplaten gelegd die naast het pand waren gevallen, zodat ze niet rond kunnen gaan vliegen.” Het pand zette hij af met gevarenlint. Oosterwijk zegt blij te zijn dat de wind niet de andere kant op stond, anders was het plaatmateriaal op de grote weg terecht gekomen.

Buurvrouw Erica Meijerman schrok behoorlijk van het enorme lawaai dat ze hoorde. Ze woont met haar gezin schuin tegenover het huis. “We hoorden ineens veel kabaal. Natuurlijk ga je kijken waar dat vandaan komt. Bang voor rondwaaiend materiaal ben ik niet. Volgens mij hebben we het ergste nu wel gehad. We zagen het ook helemaal niet aankomen. Gelukkig zijn de bewoners er net uit.” Oosterwijk bekijkt later hoeveel schade het pand heeft geleden.

Deventer