Volledig scherm
De definitieve plek van de Dikke Steen voor het stationsgebouw © Gemeente Rijssen-Holten

Plek gevonden voor Dikke Steen in Holten

Er is een definitieve plek gevonden voor de Dikke Steen. De 8000 kilo zware zwerfkei komt op het vernieuwde stationsplein in Holten te liggen.

Een maand lang konden inwoners van Rijssen-Holten hun voorkeur geven via de website van de gemeente. Maar liefst 500 van de 650 ondervraagden (zo’n 75 procent) gaf aan de Dikke Steen het liefst een paar meter voor het stationsgebouw te zien liggen. „De steen komt op een mooie centrale plek bij het station te liggen, zodat mensen die komen gaan met de trein er haast niet omheen kunnen”, schreef de gemeente op Facebook.

Historische informatie

De gemeente liet weten de zwerfkei voor de zomervakantie te plaatsen op de verhoging omringd door beplanting. Daarnaast komt historische informatie over de steen. 

  1. Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor  thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch
    Video

    Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor thuiswed­strijd tegen FC Den Bosch

    Voorafgaand aan de play-off-wedstrijd GA Eagles- FC Den Bosch trok deze zondagochtend een corteo door de stad. Corteo? Ja, dit begrip is overgewaaid uit Italië: een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd. Bedoeling vandaaag: het elftal van GA Eagles nog een extra boost te geven voor de belangrijke wedstrijd vanmiddag tegen de Brabanders.

Deventer