Volledig scherm
© News United / Bert Kamp

Politie schoot in Holten, maar lag eerst zelf onder vuur

HOLTEN - De politie is in de nacht van woensdag op donderdag in Holten beschoten door iemand in een vluchtauto. Even later slaagde de politie er in om twee verdachten aan te houden. De politie loste zelf waarschuwingsschoten.

Rond 2.10 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in Deventer. Twee mannen in een auto zouden zich verdacht gedragen. Achtervolging
Agenten gingen op onderzoek uit en zagen de auto rijden in de richting van Holten. Daarop ontstond een achtervolging. Op de Drostenstraat werd er vanuit de vluchtende auto op de politieauto geschoten. Een kogel raakte de voorruit van de politieauto. Daarna gingen de twee mannen er lopend vandoor op de Slachthuisstraat.

Zoektocht
De politie is meteen een zoektocht begonnen waarbij meerdere politiemensen, politiehonden en de politieheli zijn ingezet. Tijdens de actie zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost. Eén van de verdachten is met behulp van een politiehond aangehouden op de Schoutenstraat. De tweede verdachte op de Lageweg. In de omgeving werd een vuurwapen aangetroffen. Later bleek de auto gestolen te zijn in Deventer. De politie is een onderzoek begonnen.

In eerste instantie werd nog uitgegaan dat de aanhoudingen waren verricht in de Pannenbakkersstraat. De Schoutenstraat en Lageweg, waar de verdachten daadwerkelijk in de kraag werden gevat, liggen daar vlakbij.

Deventer