Ravage en files na ongeval met drie vrachtauto’s op A1 bij Holten

Update + VideoHulpdiensten hadden de hele donderdagmorgen hun handen vol aan een ravage op de A1 ter hoogte van Holten, na een botsing tussen drie vrachtauto’s. De weg was daar bezaaid met onderdelen en lading (waaronder spijkers) en moest tijdelijk worden afgesloten. Tegen de middag werd de weg weer vrijgegeven.

De ravage op de A1 was enorm na het ongeval, de weg moest worden afgesloten om de puinhoop op te ruimen. De hele ochtend stonden er lange files tussen Hengelo en Deventer, de vertraging voor het verkeer liep op tot ruim anderhalf uur.

Lading spijkers

Het ongeluk met de vrachtauto’s vond plaats ter hoogte van Holten. Één chauffeur raakte daarbij lichtgewond, maar hoefde niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.

Ruim anderhalf uur

De ANWB meldde om 09.45 uur dat de weg compleet moest worden afgesloten rond lunchtijd, de vertraging tussen knooppunt Azelo en afrit Lochem was toen al opgelopen tot meer dan anderhalf uur.

Ook file N350

Doordat de A1 vastliep, ontstond er ook een file op de aansluitende N350, bij de afslag Holten - Wierden. Verkeer naar Apeldoorn werd geadviseerd om te rijden via Zwolle (A35, N35), verkeer richting Arnhem via Enschede (A35, N18).

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat: ,,We hebben de weg tijdelijk moeten afsluiten om de vrachtwagens te bergen en alle rotzooi op te ruimen, waaronder een lading spijkers. Tegen de middag is de weg weer vrijgegeven.’’

Volledig scherm
© News United / Jan Willem Klein Horstman
Volledig scherm
Twee van de drie vrachtauto's die vanmorgen met elkaar in botsing kwamen op de A1. © Jan Willem Klein Horstman / News United

Deventer