Ravage in Holten: trucker verliest loodzware lading door knal tegen spoorbrug

videoEen vrachtwagenchauffeur heeft zijn truck afgelopen nacht klemgereden onder het spoorviaduct in Holten. Door het rammen van de brug verloor de bestuurder een flink deel van zijn zware lading.

De politie werd even na 03.00 uur gealarmeerd vanwege een ‘verkeersstremming’ op de Dorpsstraat in Holten. Het ging om een deel van de omleidingsroute voor verkeer op de A1. De snelweg was vannacht richting Deventer namelijk volledig afgesloten.

Loodzware lading

Ter plaatse troffen agenten een behoorlijke ravage aan. Die was veroorzaakt doordat een vrachtwagenchauffeur de hoogte van het spoorviaduct niet goed had ingeschat. 

Een deel van de extra zware lading - het ging om een zogeheten ‘convoi exceptionnel’ - belandde door de klap op straat. Het gaat volgens een fotograaf om een pakket met een gewicht van maar liefst vijf ton, waar delen van een windmolen in verpakt zitten. 

Weg kapot

Het wegdek raakte door het ongeluk behoorlijk beschadigd. Ook ligt er veel olie op straat. Naar verwachting blijft de Dorpsstraat bij het viaduct daarom nog even dicht. Een bergingsbedrijf gaat proberen de zware lading terug op de vrachtwagen te krijgen.

Volledig scherm
De vrachtwagen reed zich klem onder het spoorviaduct in Holten. © News United/Jan Willem klein horstman
  1. Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

    Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

    In Okkenbroek gaat eind maart de eerste schop in de grond van het nieuwe Buurtplein. Het voormalige schoolplein krijgt een ontdektuin met veel struiken en planten voor insecten en andere beestjes, een waterpomp, koersbalveld, jeu de boules, volleybalveld, een klimmuur en andere uitdagende toestellen. Inwoners van Okkenbroek zijn al sinds 2018 bezig om het plein van de grond te krijgen. De werkgroep heeft eerst bij buurtbewoners, kinderen, ouderen en verenigingen de wensen geïnventariseerd. Daarnaast is gekeken hoe het nieuwe plein het dorp aantrekkelijker kan maken. Hieruit is in samenwerking met Nijha, een bedrijf gespecialiseerd in beweeg- en speeltoestellen, een volgens de werkgroep ambitieus ontwerp uitgekomen. Het Buurtplein is gefinancierd door fondsen en investeerders. Nu ook de Provincie een bijdrage heeft geleverd kan heel Okkenbroek de komende maanden aan de slag.

Deventer