Volledig scherm
Het restant van de paasbult van Espelo gaat in aanwezigheid van de brandweer alsnog in vlammen op. © News United / Jan Willem Klein Horstman

Restant paasbult in Espelo gaat alsnog in vlammen op

Espelo is dinsdagavond voor de tweede keer het toneel van een paasvuur. Het restant van de paasbult gaat alsnog in vlammen op. Op gecontroleerde wijze, onder begeleiding van de brandweer. Er is amper ruchtbaarheid gegeven aan het tweede paasvuur, om een al te grote drukte te voorkomen.

Zondag, op eerste paasdag,  kon het grote publiek in Espelo genieten van een aangepast, kleiner paasvuur. Dinsdagavond is het vuur beduidend groter, waarbij de vlammen hoog de hemel in schieten. Het vuur trekt enkele tientallen toeschouwers. Ook is een aantal automobilisten langs de provinciale N332 gestopt om naar het vuur te kijken.

Er zijn twee brandweerwagens aanwezig. Die pendelen op en neer tussen Espelo en Dijkerhoek, waar eveneens een restant van de paasbult is aangestoken. De controle op beide vuren ligt bij de organisaties. De brandweer surveilleert tussen beide plekken om te voorkomen dat de vuren overslaan naar de omgeving.

  1. Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor  thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch
    Video

    Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor thuiswed­strijd tegen FC Den Bosch

    Voorafgaand aan de play-off-wedstrijd GA Eagles- FC Den Bosch trok deze zondagochtend een corteo door de stad. Corteo? Ja, dit begrip is overgewaaid uit Italië: een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd. Bedoeling vandaaag: het elftal van GA Eagles nog een extra boost te geven voor de belangrijke wedstrijd vanmiddag tegen de Brabanders.

Deventer