Volledig scherm
Lange file op de A1 tussen Markelo en Twello. © Jan Willem Kleinhorstman

Rijkswaterstaat na dikke file op A1 en verkeersinfarct in Deventer: ‘Dit was niet te voorkomen’

Een vrachtauto met pech veroorzaakte vanochtend veel vertraging op de A1 vanuit Hengelo naar het westen. De wagen strandde bij Twello. Daarnaast leidde het ongeval tot een verkeersinfarct in het centrum van Deventer.

De hulpdiensten hadden veel moeite om het kapotte wiel van het voertuig te krijgen. Een tweede berger met andere apparatuur was nodig om het voertuig van de weg te krijgen. Daardoor bleef de rechterrijstrook van de A1 lange tijd dicht. Dat leidde tot zo'n twintig kilometer file. Even na 08.30 uur was de rijbaan weer vrij. 

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat was de opstopping niet te voorkomen. „Op de A1 richting het westen is het op dat tijdstip al erg druk. Zolang een rijstrook dan dicht blijft, slibt het dicht. Maar dat is in andere delen van Nederland ook zo, hier was weinig aan te doen.”

In het centrum van Deventer stond het verkeer vast als gevolg van de files op de A1.

Volledig scherm
De file op de A1 leidde tot een verkeersopstopping in de binnenstad van Deventer. © Angelique Rondhuis
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor  thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch
    Video

    Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor thuiswed­strijd tegen FC Den Bosch

    Voorafgaand aan de play-off-wedstrijd GA Eagles- FC Den Bosch trok deze zondagochtend een corteo door de stad. Corteo? Ja, dit begrip is overgewaaid uit Italië: een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd. Bedoeling vandaaag: het elftal van GA Eagles nog een extra boost te geven voor de belangrijke wedstrijd vanmiddag tegen de Brabanders.

Deventer