Volledig scherm

Straten blank in Rijssen en Holten door regenval, reizigers geëvacueerd van station

RIJSSEN - In Rijssen en Holten staan straten blank door hevige regenval. Het noodweer is inmiddels uit Nederland vertrokken. De brandweer heeft ongeveer twintig reizigers geëvacueerd van station Rijssen. Daar konden treinreizigers het station niet meer verlaten door een ondergelopen tunnel. Alle reizigers zijn per boot naar het droge gebracht.

Volgende de Verkeersinformatie Dienst wachtten automobilisten op de A1 het slechte weer op de vluchtstrook af. Op de vluchtstrook stonden auto's stil.

Ook een kledingwinkel in Rijssen liep onder water. Niet alleen Rijssen had last van het noodweer, ook in de buurt van Almen en Lochem barstte het slechte weer vanavond los.

Op Twitter roept de brandweer Twente op om alleen 112 te bellen bij gevaar voor mens en dier. De brandweer krijgt veel meldingen over storm- en waterschade.

Het is nu weer rustig rondom Rijssen. Brandweer Twente heeft ongeveer 100 meldingen ontvangen over het noodweer. De meeste daarvan kwamen uit de gemeenten Rijssen-Holten en Wierden.

Volledig scherm
Volledig scherm
Een winkel in Rijssen onder water © GinoPress
Volledig scherm
Ook Holten is getroffen door de buien. Foto: Regien Klein Hegeman
Volledig scherm
Holten. Foto: Regien Klein Hegeman

Deventer