Volledig scherm
Stockfoto rijbewijs © Thinkstock

Te rappe motorrijders bij Marle moeten rijbewijs inleveren

De aanhoudende klachten van aanwonenden over te hoge snelheden van motorrijders op de Marledijk bleek zaterdagmiddag terecht. In korte tijd kon de politie tijdens een controle bij Marle drie bestuurders aanhouden die ruim boven de toegestane limiet van 60 kilometer per uur reden. 

De hoogst gemeten snelheid was 146 kilometer per uur, de andere twee haalden respectievelijk 124 en 128 kilometer per uur. De drie motorrijders uit Holten, Lelystad en Enschede hebben ter plaatse het rijbewijs in moeten leveren en ander vervoer kunnen regelen.

Weggebruikers van de dijkweg tussen Deventer en Hattem wees gewaarschuwd: de politie geeft aan dat het verkeersteam hier de komende tijd zeker vaker snelheidscontroles zal uitvoeren.  

  1. Deze koe uit Okkenbroek is de mooiste én beste van Nederland

    Deze koe uit Okkenbroek is de mooiste én beste van Nederland

    Ze heeft een lichaam dat mooi in verhouding is. In balans, noemt Jan Steegink uit Okkenbroek het. Iedere week wordt ze goed gewassen en ze ziet er bovendien mooi uit, in die roodwitte vacht. Wie Steegink Truus 4 hoort omschrijven, heeft niet direct door dat het hier om een koe gaat. Het is ook niet zomaar een koe. De roodbonte Truus 4, één van de 95 melkkoeien van Steegink's boerenbedrijf Heerenbrink Holsteins, mag zich sinds dit weekend de beste en mooiste van Nederland noemen.

Deventer