Volledig scherm
Het raam van een wachthokje sneuvelde door rondvliegende onderdelen van de aangereden fiets. © Jan Willem Klein Horstman / News United

Trein ramt fiets op spoor in Holten: ravage op station door rondvliegende stukken metaal

Een fiets op het spoor heeft vanavond voor flinke schade gezorgd bij het station in Holten. Een intercity ramde de tweewieler, waarna de fiets in stukken door de lucht vloog. Daarbij sneuvelde onder meer een raam van een wachthokje.

De aanrijding gebeurde rond 18.30 uur bij de overweg van de Beukenlaan. Door nog onbekende oorzaak was de fiets daar op het spoor beland. De machinist van een voorbijrazende trein kon niet op tijd stoppen.

Door de klap bleef er weinig over van het stalen ros. In stukken vloog het rijwiel alle kanten op. Daarbij ging een onderdeel dwars door de ruit van een wachthokje heen. Een geluk bij een ongeluk: er stonden op het moment van de aanrijding geen mensen op het perron. Niemand raakte gewond.

Vertraging

Er wordt nog onderzocht wie de fiets op het spoor heeft achtergelaten. Treinreizigers tussen Deventer en Rijssen moeten rekening houden met vertraging. De problemen zijn naar verwachting rond 20.30 uur opgelost.

Deventer