Volledig scherm
Foto ter illustratie. © StockPZC

Twee 'compensatiekavels' na sloop boederij en schuren in Holten

Regtervoort Rentmeesters in Rijssen wil twee zogeheten compensatiekavels realiseren aan de Jeurlinksweg 18 in Holten. Dat zou dan moeten gebeuren in het kader van de rood-voor-roodregeling van de gemeente Rijssen-Holten.

Hoewel het plan van het Rijssense bureau niet aan de vereiste vierkante meters voldoet, willen burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten toch medewerking verlenen. Om twee compensatiekavels te kunnen realiseren, moet er minimaal 1.700 vierkante meter landschap ontsierende bebouwing worden gesloopt. 

De boerderij met diverse opstallen heeft echter maar een oppervlakte van 1.100 vierkante meter. Ook de tweede slooplocatie aan de Beusebergerweg 78 (365 vierkante meter) zet niet genoeg zoden aan de dijk, want er mankeert dan nog 225 vierkante meter te slopen bebouwing aan. 

Lintbebouwing

In afwachting van het vinden van die extra te slopen vierkante meters wordt  de waarde van die 225 vierkante meter zijnde 22.500 euro in het landschapsfonds van de gemeente gestort. 

Volgens het college van burgemeester en wethouders zal door de herontwikkelingen, het rood-voor-roodbeleid en het verdwijnen van de bestaande agrarische bebouwing de Jeurlinksweg van buurtschap meer en meer worden omgevormd naar lintbebouwing.

Deventer