Twee gewonden bij ernstig ongeluk met hijskraan op A1

videoTwee personen zijn afgelopen nacht gewond geraakt door een ernstig ongeluk op de A1 bij Rijssen. Een auto ramde op een plek waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd een bedrijfsbus en knalde daarna tegen een hijskraan.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 01.00 uur ter hoogte van de afrit Rijssen. Op de plek waar de weg gedeeltelijk was afgezet voor werkzaamheden, botste een Volkswagen Golf hard achterop een bedrijfsbus. 

De auto schoot tegen de vangrail in het midden van de snelweg en kwam vervolgens met de achterkant tegen een hijskraan tot stilstand. De kraan stond op de meest linker rijbaan geparkeerd vanwege het plaatsen van matrixborden boven de weg. De schade aan de auto was groot.

Ziekenhuis

De twee inzittenden van de auto zijn na het ongeluk met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder, een man, zat bekneld en moest door hulpdiensten worden bevrijd. De vrouwelijke passagier kon door wegwerkers uit de auto worden gehaald.

De A1 werd enige tijd afgesloten vanaf de afslag Holten tot de afslag Rijssen. De verkeersongevallenanalyse deed onderzoek.

De auto kwam tot stilstand tegen een hijskraan op de A1 bij Rijssen.
Volledig scherm
De auto kwam tot stilstand tegen een hijskraan op de A1 bij Rijssen. © Jan Willem Kleinhorstman / News United
De achterkant van de Volkswagen is verwoest.
Volledig scherm
De achterkant van de Volkswagen is verwoest. © News United/Jan Willem Klein Horstman

Deventer