Albert van de Maat en Henk Vincent in één van de vernieuwde nissen in de expositieruimte van de Canadese Begraafplaats in Holten. Komende zondag is het infocentrum weer toegankelijk voor het publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert van de Maat en Henk Vincent in één van de vernieuwde nissen in de expositieruimte van de Canadese Begraafplaats in Holten. Komende zondag is het infocentrum weer toegankelijk voor het publiek. © Bert Kamp

Vernieuwd infocentrum Canadese Begraafplaats in Holten opent de deuren (en wij namen alvast een kijkje)

videoNa maanden van verbouwen en voorbereiden gooide corona de plannen voor het vernieuwde informatiecentrum bij de Canadese Begraafplaats in Holten overhoop. Ruim drie maanden later dan gepland zijn de verhalen van gesneuvelde soldaten vanaf zondag alsnog te ‘beleven’ op de Holterberg.

  1. Durf ie oene lipp’m an een Old Minneke te zett’n?
    PREMIUM

    Durf ie oene lipp’m an een Old Minneke te zett’n?

    Hoe brouw je een biertje dat smaakt naar de sage over heks Old Minneke? Het Witte Wief uut Espelo dat alle boerenzoons naar haar verblijf lokte? Jelle Veneman van Bierbrouwerij Tanklokaal in Holten maakte een kruidig brouwsel dat volgens hem de smaakpapillen verleidelijk streelt. Net als Old Minneke dat deed. Na een jaar pionieren kwam de hobbybrouwer tot een aanlokkelijk biertje. Maar Veneman heeft nog meer historisch gerstenat in het vat, louter gebaseerd op lokale verhalen.

Deventer