Volledig scherm
De vrachtwagen die donderdagmiddag tegen de spoorbrug in Holten aanreed. © Jan Willem Klein Horstman / News United

Vrachtwagen ramt spoorbrug Holten, treinverkeer tijdelijk gestremd

UpdateDe spoorbrug in Holten werd donderdagmiddag geramd door een vrachtauto. Het was de tweede keer in een half jaar tijd dat dit gebeurde. Tot 15.00 uur was er door het incident geen treinverkeer mogelijk tussen Deventer en Rijssen.

De vrachtwagen liep schade op aan de bovenkant, de licht beschadigde spoorbrug werd na een inspectie in orde bevonden door de NS, die het treinverkeer tussen Deventer en Rijssen om 15.00 uur hervatte.

Tweede keer

Het was niet de eerste keer dat een vrachtwagen de brug beschadigde, in april was er een soortgelijk incident waardoor er geen treinverkeer mogelijk was tussen Deventer en Almelo.

Het verschil met toen: de vrachtwagenchauffeur van donderdag reed niet door na het ongeval.

Volledig scherm
De spoorbrug in Holten waar eind april een vrachtwagen tegenaan reed. © News United / Jan Pas
  1. Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten
    PREMIUM

    Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) uit Holten vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

Deventer