Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraffen voor mishandeling in tankstation bij Holten

De politierechter veroordeelde gisteren twee belagers van een automobiliste in een tankstation in Holten tot taakstraffen van 150 en 100 uur. Ze moeten ook ruim 2.000 euro betalen aan hun slachtoffer.

Voor klanten en medewerkers van het BP tankstation langs de A1 bij Holten moet het in juni vorig jaar een schokkende ervaring zijn geweest. Vanuit het niets wordt plots een koffiedrinkende automobiliste in de shop aangevallen door een dolgedraaid stel dat er ook nog eens met de autosleutels van de vrouw vandoor gaat.

Gesneden

Erik D. (40) uit Rijswijk was die dag met drie familieleden in zijn zwarte Mercedes op weg naar een voetbaltoernooi toen hij naar eigen zeggen levensgevaarlijk zou zijn gesneden door de auto van het slachtoffer. Dat zou vlak bij het tankstation zijn gebeurd. „Het scheelde maar zo'n stukje, ze reed ons bijna met 130 kilometer de dood in!”, aldus D.

Middelvinger

De schrik slaat om in woede als de nietsvermoedende automobiliste doorrijdt en afslaat bij het tankstation. Als er in de Mercedes geroepen wordt dat de vrouw haar middelvinger omhoog gestoken zou hebben, maakt D. een bizarre keuze. Hij rijdt achteruit over de vluchtstrook de uitrit van de parkeerplaats bij de BP op en stormt de shop binnen. Daar krijgt de automobiliste klappen. D. wordt daarbij geholpen door Joyce B. (60) uit Almere.

Traumatisch

Volgens Erik D. werd hij zo ongelooflijk woedend omdat het bijna-ongeluk herinneringen opriep aan een traumatisch ongeluk dat hij lang geleden meemaakte in Suriname. Bij dat ongeluk, een frontale botsing, kwam zijn vader om het leven en lag hij zelf twee weken in coma.

Deventer