1. Weteringen tussen Heeten en Deventer krijgen opknapbeurt: waarom is dat zo nodig?
  PREMIUM

  Weteringen tussen Heeten en Deventer krijgen opknap­beurt: waarom is dat zo nodig?

  De Soestwetering en Breebroeksleiding tussen Heeten en Deventer voldoen niet aan Europese eisen voor de waterkwaliteit. Daarom worden de twee weteringen de komende tijd grondig aangepakt. Zo moeten de vissen stuwen beter kunnen passeren en zullen verbeterde oevers zorgen voor meer schaduw. Omgevingsmanager Gert-Jan Pol, van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), legt uit waarom deze werkzaamheden nodig zijn.
 2. Burgemeester Olst-Wijhe over ‘oneerlijke situatie’ marktkraamhouders: ‘De markt is wat anders dan de winkel’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Olst-Wij­he over ‘oneerlijke situatie’ marktkraam­hou­ders: ‘De markt is wat anders dan de winkel’

  Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe vindt het wel degelijk een verschil of er schoenen in de winkel worden verkocht, of op de markt. Dit geeft hij aan in een reactie op vragen van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. Die partij vindt dat ook non-food kramen op de markt weer open moeten kunnen. ,,Waar ruimte is moeten we die gebruiken, maar in alle realiteit is er nog weinig ruimte’’, schrijft Strien.
 3. Pauluskerk Raalte sluit, emoties bij laatste ‘normale’ mis: ‘Die slotviering hoeft van mij niet meer’
  PREMIUM

  Pauluskerk Raalte sluit, emoties bij laatste ‘normale’ mis: ‘Die slotvie­ring hoeft van mij niet meer’

  Na 55 jaar is vandaag de laatste reguliere kerkdienst gehouden in de Pauluskerk in Raalte. De dertig ‘gelukkigen’ van de geloofsgemeenschap die bij de mis konden zijn, zaten er allemaal met een dubbel gevoel. Want dat het kerkgebouw moet sluiten, is onvermijdelijk. ,,Het is een raar moment, maar ik hoop dat jullie nog een fijne zondag hebben’’, zegt pastoor Ronald Cornelissen in zijn slotwoord.
 1. Timon (23) uit Diepenveen is de Mark Rutte onder de studenten: jonge ‘premier’ wil nuchtere Sallandse politiek
  PREMIUM

  Timon (23) uit Diepenveen is de Mark Rutte onder de studenten: jonge ‘premier’ wil nuchtere Sallandse politiek

  Timon Metz (23), geboren en getogen in Diepenveen, is verkozen tot minister-president van het eerste Nederlandse studentenkabinet. Metz en zijn ministersploeg, bestaande uit andere studenten, gaan een rol spelen bij de vorming van het échte kabinet, direct na de Kamerverkiezingen. Met ’s lands echte leider, Mark Rutte, sprak Metz al en stelde hem meteen maar een prikkelende vraag. ,,Wat is nou een goed moment om te stoppen als minister-president?”
 1. Vrieskou of niet, buitenbad in Heino opent het zwemseizoen: ‘In het water is het heerlijk’
  PREMIUM
  Video

  Vrieskou of niet, buitenbad in Heino opent het zwemsei­zoen: ‘In het water is het heerlijk’

  Zwembad De Tippe in Heino is de afgelopen weken in sneltreinvaart klaargemaakt om zwemliefhebbers te ontvangen. Vanwege de beperkte sportmogelijkheden in coronatijd vonden zowel Sportbedrijf Raalte als de gemeente het een goed plan om deze zondag de poorten van het buitenbad al te openen. En zo stonden er vanmorgen om 09.00 uur, bij nul graden, vijftien mensen op hun slippers klaar om de eerste duik in het bad te nemen.
 1. Financiële wolken boven Olst-Wijhe worden almaar donkerder: nóg een miljoen bezuinigen
  PREMIUM

  Financiële wolken boven Olst-Wij­he worden almaar donkerder: nóg een miljoen bezuinigen

  Nog voordat de gemeente Olst-Wijhe aan een grootscheepse bezuinigingsronde is begonnen, moet er een miljoen extra ‘gevonden worden’ in de begroting voor de komende jaren. Door torenhoge uitgaven aan met name jeugdzorg zegt wethouder financiën Hans Olthof dat er niet 1,5 maar 2,5 miljoen minder moet worden uitgegeven vanaf 2023. ,,Waarom de kosten voor jeugdzorg zo oplopen, weten we eigenlijk niet.’’
 1. Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’
  PREMIUM

  Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’

  Aeroclub Salland bestaat dit jaar een halve eeuw. De 200 leden vormen eerder een hechte gemeenschap dan een vereniging. Vanaf het voorjaar tot en met de late zomer wonen er zweefvliegers uit het hele land praktisch op het verenigingsterrein in Lemelerveld. ,,Het is een club van alle rangen en standen, maar met een gezamenlijke passie: vliegen’’, zegt Henry van Ommen, die al 48 jaar lid is.