1. Lammergier brengt op Lemelerberg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstreffer’
  PREMIUM
  foto's & audio
  1

  Lammergier brengt op Lemeler­berg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstref­fer’

  Een zeldzame lammergier zette de Lemelerberg de afgelopen dagen op stelten. De reusachtige vogel streek vanuit Zuid-Europa neer op de heide, waar het vrouwtje een door schaapherder Anita Wichers klaargelegd kadaver verorberde. Toen had ze het rijk nog alleen, maar later volgden honderden spotters. ,,Deze vogel is zo groot, die hoef je niet te zoeken.”
 2. Gemeentebestuur Raalte ziet weinig in referendum: ‘Kan tegenstellingen op scherp zetten’
  PREMIUM

  Gemeentebe­stuur Raalte ziet weinig in referendum: ‘Kan tegenstel­lin­gen op scherp zetten’

  Raaltenaren moeten op de politieke rem kunnen trappen, was het idee van Burgerbelangen Raalte. De politieke partij diende een plan in om een raadgevend referendum mogelijk te maken in de gemeente Raalte, maar burgemeester en wethouders zijn minder enthousiast: ,,Rode draad is dat het gesprek wordt gevoerd. Het referendum is minder passend bij de wijze waarop we participatie in Raalte vorm willen geven.’’
 1. Binnenbaden Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproepkrachten
  PREMIUM

  Binnenba­den Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproep­krach­ten

  In binnenbaden begint de situatie vanwege corona nijpend te worden. Daar is momenteel alleen zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar mogelijk. Vrij recreatiezwemmen is er uit den boze en watersportverenigingen en baantjeszwemmers mogen nu louter in de buitenlucht aan de slag. De kosten bij de binnenbaden in Deventer en Raalte lopen gewoon door, terwijl de inkomsten grotendeels uitblijven. De zorgen nemen toe.