1. Teleurstelling overheerst bij Schotman na hoger beroep Raalter ‘flitspaalzaak’: ‘Alles werd makkelijk afgedaan’
  PREMIUM
  VIDEO

  Teleurstel­ling overheerst bij Schotman na hoger beroep Raalter ‘flitspaal­zaak’: ‘Alles werd makkelijk afgedaan’

  Na maanden wachten was het zover voor Alfons Schotman. De bedrijfsmanager van wasserij CleanLease (voorheen Lips Plus) uit Raalte stond in het Gerechtshof Leeuwarden tegenover het Openbaar Ministerie (OM) in de veelomvattende ‘flitspaalzaak’. Waar Schotman en zijn juristen vol vertrouwen naar binnen liepen, was daar weinig van over toen ze eenmaal buiten stonden.
 1. Superfan Jannie mist Go Ahead en De Adelaarshorst: ‘Straks rijdt m’n autootje bijna vanzelf naar het stadion’
  PREMIUM
  VIDEO

  Superfan Jannie mist Go Ahead en De Adelaars­horst: ‘Straks rijdt m’n autootje bijna vanzelf naar het stadion’

  Voor Jannie Kamphuis, superfan van GA Eagles, zijn het barre tijden. Ze volgt de wedstrijden van haar club thuis, voor de buis. De 71-jarige Jannie installeert zich sinds het uitbreken van de coronapandemie bij elke wedstrijd van de Deventer voetbaltrots in haar fauteuil, voor de tv. ,,Of ik de club en het stadion mis? Natuurlijk! Maar er zit een heel klein voordeeltje aan: ik ben nu lang niet zo zenuwachtig.’’
 1. Stichting Timulazu in Heino in benarde situatie: ‘We vallen buiten allerlei regels en het wordt nijpend’
  PREMIUM

  Stichting Timulazu in Heino in benarde situatie: ‘We vallen buiten allerlei regels en het wordt nijpend’

  ,,Het is zo zuur, beide kringloopwinkels liepen als een tierelier”, zegt Wilmke Bredenhoff-Van der Kolk, van stichting Timulazu in Heino. Tot de lockdownsluiting in december kwam. Inmiddels is de nood hoog bij de stichting. Geen inkomsten, geen subsidie of coronasteun, terwijl vaste lasten doorlopen. Ook het stichtingswerk in Roemenië staat noodgedwongen in pauzestand.
 2. Het scheuren en sluipen in Raalte moet afgelopen zijn: ‘Er fietsen hier dagelijks kinderen’
  PREMIUM

  Het scheuren en sluipen in Raalte moet afgelopen zijn: ‘Er fietsen hier dagelijks kinderen’

  Er rijdt te veel sluipverkeer over de Raarhoeksweg én er wordt veel te hard gereden. Dat vinden ouders van kinderen die naar het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang gaan aan de weg in het buitengebied in Raalte. ,,Het is een gevaarlijke situatie. De kinderen zijn nog niet allemaal fietsveilig’’, zegt Manon Klijn Velderman namens de bezorgde ouders. De fractie van Gemeentebelangen vindt dat er wat aan gedaan moet worden.