Voormalig restaurant De Lantaren, aan de provinciale weg tussen Raalte en Lemelerveld, staat al een poos leeg. Het werd verkocht aan de provincie, die het doorverkocht aan een vastgoedbeheerder uit Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig restaurant De Lantaren, aan de provinciale weg tussen Raalte en Lemelerveld, staat al een poos leeg. Het werd verkocht aan de provincie, die het doorverkocht aan een vastgoedbeheerder uit Ede. © Henri van der Beek

50 minderjarige asielzoekers naar Lemelerveld: ‘Het plaatsje Elders bestaat niet’

updateIn voormalig restaurant De Lantaren, aan de provinciale weg (N348) tussen Lemelerveld en Raalte, komen waarschijnlijk vijftig minderjarige asielzoekers uit Ter Apel wonen. Het gaat om de jongeren waarover kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer half april alarm heeft geslagen.

23 reacties

 • L Ogink

  7 dagen geleden
  Van Lente vond het een onprettig idee niet geïnformeerd te hebben en heeft daarom de direct aanwonenden “geïnformeerd “. Terwijl het “veiligheidsgevoel”van een heel dorp op het spel wordt gezet. De burgemeester vindt “de belangrijke”transparantie naar het dorp toe schijnbaar niet belangrijk genoeg.
 • L Ogink

  7 dagen geleden
  Wat een walgelijke politiek!! Plaats het probleem aan de rand van de gemeente grens ver weg van het gemeentehuis. Heb in ieder geval de helft van de overlast. Het duurt helaas nog bijna 4 jaar om te stemmen.
 • Harold de Vreden

  7 dagen geleden
  Wat leven we toch in een gaaf land.
 • Chris Kruiper

  1 week geleden
  @e v.d. wilgen. Jij bent zeker geen gelukszoeker?
 • Chantal Steggink

  1 week geleden
  De projectontwikkelaar/ondernemer heeft echt vrienden gemaakt in de buurt, heeft zichzelf dan ook aangemeld bij het COA als mogelijke locatie. In het artikel staat niet benoemd dat de naaste bewoners het niet zagen zitten, neemt niet weg dat ze iedereen een veilige plek gunnen. 😕 maar toch bang dat de begeleiding van de jongeren niet voldoende zal zijn. Lastige situatie, maatschappelijk not done om ze niet welkom te heten maar persoonlijk echt bang voor de gevolgen.
 1. ‘Het steekt dat mensen uit Randstad ons in Salland vertellen dat we MTB-routes moeten sluiten’
  PREMIUM
  Opinie
  47

  ‘Het steekt dat mensen uit Randstad ons in Salland vertellen dat we MTB-rou­tes moeten sluiten’

  De provincie Overijssel is van plan 's zomers alle smalle paden van de mountainbikeroutes op de Sallandse Heuvelrug te sluiten om de zandhagedis en hazelworm te beschermen. De CDA-afdelingen in Rijssen-Holten en Hellendoorn uiten in dit opiniestuk de zorg dat de juridische weg die Overijssel hierbij volgt doorslaat. ,,Noaberschap is gewenster dan Angelsaksisch geprocedeer!’’

Salland