Arend Jalink (95) mocht het eerste oorlogsmonument in zijn dorp Wesepe onthullen. Hij herinnert zich nog veel van de oorlog die hij als jonge man meemaakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Arend Jalink (95) mocht het eerste oorlogsmonument in zijn dorp Wesepe onthullen. Hij herinnert zich nog veel van de oorlog die hij als jonge man meemaakte. © Gerard Vrakking

95-jarige Arend Jalink onthult eerste oorlogsmonument in Wesepe. ‘Van mij mogen ze alle legers afschaffen’

75 Jaar na de Tweede Wereldoorlog heeft Wesepe een oorlogsmonument. Bij de dorpskerk in Wesepe is zondag een monument(je) onthuld. De twee oudste kerkleden, Arend Jalink (95) en Dina Muskee (97) onthulden het gedenkteken. ,,Een eer”, zegt Jalink daags na de gebeurtenis. Hij kan zich de bevrijding als 19-jarige Weseper nog goed herinneren. 

  1. De Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’
    PREMIUM

    De Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’

    De natuurgebieden op de Sallandse Heuvelrug genieten van de vele regen die de afgelopen tijd viel. Al is het letterlijk oppervlakkig. Slechts de bodem dicht bij de oppervlakte neemt weer veel vocht op en dat is fijn voor bomen en planten. Maar het waterreservoir diep onder de Heuvelrug, essentieel voor de omliggende natuurgebieden, kampt nog steeds met een groot watertekort. ,,En dat lossen we niet even op.”

Salland