Vanwege de aanhoudende droogte mag er in bepaalde gebieden van WDO Delta niet meer beregend worden met oppervlaktewater.
Volledig scherm
Vanwege de aanhoudende droogte mag er in bepaalde gebieden van WDO Delta niet meer beregend worden met oppervlaktewater. © Rob Voss

Aanhoudende droogte ‘dwingt’ dijkgraaf tot sproeiverbod in Salland: ‘Het kan helaas niet anders’

Voor het eerst in vier jaar tijd heeft het Waterschap Drents Overijsselse (WDO) Delta een sproeiverbod met oppervlaktewater ingesteld. Het verbod geldt voor onbepaalde tijd in de gebieden in Salland en de omgeving rond Staphorst en Nieuwleusen. Uiteraard is de aanhoudende droogte de oorzaak.

  1. Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemloze middag voor Rohda Raalte
    Liveblog

    Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemlo­ze middag voor Rohda Raalte

    Het was voor aanvang van het bezoek aan Hollandia al alle hens aan dek bij Alcides en dat is er na afloop niet minder op geworden. De ploeg uit Meppel zal er uiteindelijk nog vrede mee hebben dat er ‘slechts’ met een marge van twee werd verloren. Rohda Raalte boekte daarentegen een ruime zege op VKW, terwijl Heino een punt pakte in Groningen. In de eerste klasse D zorgde WSV voor een daverende stunt door koploper De Bataven te verslaan, bij Voorwaarts zijn ze minder blij met het puntje tegen SDO.