Acteur Klemens Patijn speelt op 12 juli en 1 augustus in een tuintheater in Wijhe. ,,In de buitenlucht is het veilig voor publiek. En het is een mooie manier om theater naar de mensen te brengen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Klemens Patijn speelt op 12 juli en 1 augustus in een tuintheater in Wijhe. ,,In de buitenlucht is het veilig voor publiek. En het is een mooie manier om theater naar de mensen te brengen.” © SKP Productions

Acteur Klemens Patijn verkiest een grote achtertuin in Wijhe even boven het theater: ‘Tuintheater is ideaal’

,,Ineens was er niks.’’ Het theaterleven van Klemens Patijn kwam met de coronacrisis abrupt tot stilstand. Voorstellingen werden stopgezet, de voortgang van producties stond op losse schroeven. ,,Maar een speler wil dóór.’’ Daarom houdt hij op 12 juli en 1 augustus tuintheater in Wijhe.

 1. Flierefluiter Raalte wil naar 100.000 bezoekers per jaar: ‘Aantrekkelijk worden voor groot deel Nederland’
  PREMIUM

  Fliereflui­ter Raalte wil naar 100.000 bezoekers per jaar: ‘Aantrekke­lijk worden voor groot deel Nederland’

  Een nieuw water(speel)paradijs, meer speeltoestellen, een grotere parkeerplaats en een veld waar duurzame energie wordt opgewekt. Het is een greep uit de plannen van De Flierefluiter, die pretendeert de grootste speeltuin van Oost-Nederland te zijn en mikt op groei naar 100.000 bezoekers per jaar. ,,We willen het zo aantrekkelijk maken, dat mensen langer dan een uur willen rijden om naar ons te komen’’, zegt eigenaar Erwin Pronk.
 1. Geen spoor van euforie in Salland
  PREMIUM
  column

  Geen spoor van euforie in Sal­land

  In de ochtendkrant na Koningsdag las ik op mijn pas aangelegde terras van ons chalet dat Bevrijdingsdag dit jaar niet op 5 mei zou vallen, maar op deze dag, 28 april. Een week eerder. De terrassen gingen weer open en ‘de mensen zijn euforisch’ vertelden een paar uitbaters. Onder wie eentje uit Eibergen die vanwege de oplopende besmettingsaantallen zijn terrasstoelen en -tafeltjes juist níet had klaargezet. Die uitbater ging de euforische horden die om twaalf uur zijn terras zouden bestormen, trotseren. Nu ligt Eibergen bij mijn weten in de Achterhoek en daar woont een volk dat, ook bij mijn weten, alleen kats noar de klote goat bij de Zwarte Cross. Voor een terrasje meer of minder tussen 12 en 18 uur kum’n ze de trekker nie oaf.
 1. Schokkende beelden: Politieactie in Rio loopt uit de hand: 25 doden
  Play

  Schokkende beelden: Politieac­tie in Rio loopt uit de hand: 25 doden

 2. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

Salland