Ecologisch wonen en dan ook nog de pionier daar in zijn. Harrie Kiekenbos en zijn vrouw laat met enige regelmaat mensen zijn natuurlijk huus zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Ecologisch wonen en dan ook nog de pionier daar in zijn. Harrie Kiekenbos en zijn vrouw laat met enige regelmaat mensen zijn natuurlijk huus zien. © Rob Voss

Agnes en Harrie leven van de natuur in Raalte: ‘We hebben maar één container restafval per jaar’

Op weg naar het Natuurlijk Huus raakt het navigatieysteem in de war. Hoe kom je bij Hogebroeksweg 25 in Raalte? ,,Dat klopt, het adres staat niet in het systeem”, zegt Agnes Heethaar. ,,Je komt in the middle of nowhere uit.”

Het foutje heeft een symbolische betekenis. Want het Natuurlijk Huus valt inderdaad een beetje buiten het systeem: het systeem dat tot hoge werkdruk leidt, tot gezondheidsproblemen, psychisch en fysiek en tot milieuvervuiling. Agnes en Harrie (Kiekebosch) laten zich inspireren door de natuur, hoe die de dingen geregeld heeft en zo willen ze op hun beurt anderen inspireren. Met dat, abstract klinkende idee, gingen ze bijna elf jaar geleden van start. Het heeft een steeds concretere invulling gekregen.

Quote

Als opgroeiend kind verwonder­de ik me erover hoe de wereld in elkaar zat. En dat er zoveel niet klopte

Agnes Heethaar

Salland