Als een katapult de dijk af in Olst, bewoners duiken met hond de berm in

videoDe afslag van de dijk aan de noordkant van Olst werkt als een katapult. Dat zeggen verschillende bewoners van de wijk vlakbij het bedrijventerrein. Mensen die er hun hond uitlaten of wandelen, duiken soms de berm in om hardrijdende auto’s te ontwijken. Esther Nefkens wil dat er iets aan gedaan wordt.

 1. ‘Lugubere’ tattoo van Marely (48) heeft bijzondere boodschap: ‘Deze is voor alle zogenaamd moeilijke kinderen’
  PREMIUM
  Ik en mijn tattoo

  ‘Lugubere’ tattoo van Marely (48) heeft bijzondere boodschap: ‘Deze is voor alle zogenaamd moeilijke kinderen’

  Van rariteit tot gewoonste zaak van de wereld: de tatoeage rukt al jaren heel hard op in het straatbeeld. Maar betekent zo’n huidversiering eigenlijk iets voor de houder ervan? En zo ja, wat dan? In Ik en mijn tattoo vertellen mensen over hun mooiste, gekste, grappigste of op wat voor manier dan ook meest bijzondere tatoeage. Vandaag: Marely Aaltink uit Nijverdal van de tattooshop Cult+Art Shop.
 2. Eerder Achterbroek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’
  PREMIUM
  video

  Eerder Achter­broek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’

  Philip Dirk baron van Pallandt zou er trots op zijn: Natuurmonumenten heeft ‘zijn’ landgoed Eerde met liefde onderhouden en opgeknapt. De laatste jaren is hard gewerkt aan herstel van de lanen en zichtas rond kasteel Eerde en de restauratie van de uit 1715 daterende havezate zelf. Ondertussen is ook een ander kroonjuweel van het 500 hectare grote landgoed niet verwaarloosd: het Eerder Achterbroek.

Salland