Op deze weilanden tussen de N35 en landgoed De Vlaminckhorst wil Han Oortwijn een zonnepark van 6,2 hectare laten ontwikkelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze weilanden tussen de N35 en landgoed De Vlaminckhorst wil Han Oortwijn een zonnepark van 6,2 hectare laten ontwikkelen. © FOTO HISSINK

Ambtenaar kijkt op locatie mee met ontwikkelaar zonnepark in Heino. Buren: ‘Waar staat de gemeente eigenlijk?’

Wat is nou de rol van de gemeente Raalte in de ontwikkeling van zonnepark Telgenbos aan de rand van Heino? Zowel de bewoners van het naastgelegen landgoed De Vlaminckhorst als raadslid Egbert den Daas van Lokaal Alternatief vragen zich dat af. Het is niet voor het eerst dat deze vraag gesteld wordt. De aanleiding nu: een medewerker van de gemeente was samen met de ontwikkelaar op de beoogde zonneparklocatie aanwezig.

  1. Ex-D66’er Bert Terlouw sluit zich aan bij Burgerbelangen en wil Raalter politiek weer in
    PREMIUM

    Ex-D66’er Bert Terlouw sluit zich aan bij Burgerbe­lan­gen en wil Raalter politiek weer in

    Vorig jaar liet hij de Raalter politiek nog achter zich, maar Bert Terlouw wil zich toch weer mengen in de gemeenteraad. Het voormalig D66-raadslid stapte uit de politiek én zijn partij omdat hij zich niet meer kon vinden in de landelijke koers van de partij. Terlouw loopt inmiddels al een paar weken mee bij BurgerBelangen en hoopt via die weg weer een zetel te bemachtigen in de Raalter raad.

Salland