In het oude pand van restaurant de Lantaren komen vermoedelijk 50 minderjarige asielzoekers uit Ter Apel wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
In het oude pand van restaurant de Lantaren komen vermoedelijk 50 minderjarige asielzoekers uit Ter Apel wonen. © Henri van der Beek

Angst voor 50 vluchtelin­gen in Lemeler­veld: ‘Papa, waarom wil je dat niet? We moeten die mensen toch helpen?’

Bij de vluchtelingenboot in Meppel gingen asielzoekers in hongerstaking en de mogelijke opvang van 50 minderjarige asielzoekers uit Ter Apel in het pand van de Lantaren in Lemelerveld leidt tot ophef. Buurtbewoners zien het niet zitten. Ze zijn bang. Maar hoe kunnen we wél plek bieden aan asielzoekers?

15 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  A.G. de Jong, wat zijn dan vluchtelingen in de ware zin van het woord ? Doet u zelf ook iets om er voor te zorgen dat zij snel een plaats in ons land kunnen innemen en een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij ? Ik help al jaren mensen met een status bij de inburgeringscursus.
 • Willem Post

  1 maand geleden
  @Sina Hogeboom,ik ben het helemaal met je eens.
 • J wolters

  1 maand geleden
  Het ligt voor het grootste deel aan jullie stemgedrag stem ja 21 en dit gebeurd niet meer
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ B.Veerman het woningbeleid wordt bepaald door de regering. Daarin zitten geen rechtse of extreemrechtse partijen. Die zijn uitgesloten en dus ook niet verantwoordelijk.
 • B. Veerman

  1 maand geleden
  @Sina Hogeboom, dat er op dit moment niet genoeg woningen zijn komt doordat er te veel mensen op rechtse en extreemrechtse partijen stemmen, mensen trappen makkelijk in het "immigranten zijn slecht" fabeltje en vergeten dat het nadelige beleid van de rechtse partijen de daadwerkelijke reden is dat het niet goed gaat met Nederland. Daarnaast gaan alle boomers binnenkort dood dus kunnen we alle nieuwe arbeidskrachten goed gebruiken.
 1. Thomas schreef stevige reactie over asielzoekers in Meppel, nu gaat hij met ze in gesprek: ‘Ik was misschien wat te hard’
  Play
  PREMIUM
  Met video

  Thomas schreef stevige reactie over asielzoe­kers in Meppel, nu gaat hij met ze in gesprek: ‘Ik was misschien wat te hard’

  Onder het verhaal dat de Stentor vorige week publiceerde over hongerstakende asielzoekers op de boot in Meppel, verschenen in een mum van tijd veel negatieve lezersreacties richting de vluchtelingen. Verslaggever Phaedra Werkhoven vroeg de afzenders of ze in gesprek zouden willen met de mannen op de opvangboot. Thomas, uit de buurt van Meppel, wilde dat wel.

Salland