Pawel Staśkewicz (33) steekt zijn nek uit voor alle arbeidsmigranten op park Old Heino. Zij hebben volgens hem recht op meer bescherming.
Volledig scherm
PREMIUM
Pawel Staśkewicz (33) steekt zijn nek uit voor alle arbeidsmigranten op park Old Heino. Zij hebben volgens hem recht op meer bescherming. © Rikkert Harink

Arbeidsmigranten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheerder: ‘We hebben geen enkele bescherming’

Niet de slechte huisvestingsomstandigheden, maar het volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de beheerder is het grootste probleem op park Old Heino. ,,Als de beheerder het op jou gemunt heeft, loop je het gevaar van het park te worden gestuurd. Hij komt ook onaangekondigd huisjes binnen om controles op bijvoorbeeld drugs uit te voeren. We hebben geen enkele bescherming”, zegt de Poolse parkbewoner Pawel Staśkewicz (33).

 1. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino
  PREMIUM
  update

  FNV slaat alarm over ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ van arbeidsmi­gran­ten op vakantie­park in Heino

  De FNV wil dat de gemeente Raalte zorgt voor verbetering van de huisvesting van circa tweehonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Landgoed Old Heino in Heino. De vakbond overhandigt daarom vanmiddag een zwartboek aan burgemeester Martijn Dadema. ,,De omstandigheden waaronder die mensen moeten leven, zijn erbarmelijk’’, zegt FNV-woordvoerder Bart Plaatje.
 2. Veelbesproken boerderij Strunk Raalte leeggehaald: ‘Je hoopt dat alles bij rechtmatige eigenaar belandt’
  PREMIUM

  Veelbespro­ken boerderij Strunk Raalte leegge­haald: ‘Je hoopt dat alles bij rechtmati­ge eigenaar belandt’

  Cultuurboerderij Strunk is leeggehaald door de gemeente Raalte. Tientallen jaren hebben verenigingen en stichtingen gebruikgemaakt van het monumentale pand. Maar nu dat in de verkoop gaat, moeten de spullen naar de rechtmatige eigenaren. Hoe een plan voor een Raalter dorpshuis is gestrand en komende week alle achtergebleven spullen kunnen worden opgehaald. ,,Dit heeft toch emotionele waarde?’’