Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Auto van jager brandt uit in uiterwaarden bij Olst, politie vermoedt opzet

UpdateIn de uiterwaarden bij Olst is vanmorgen rond half elf de auto van een jager uit Wilp volledig uitgebrand. De politie vermoedt dat er sprake is van opzet, omdat op de passagiersstoel een flink stuk beton lag. 

De gedupeerde Wilpenaar was in zijn eentje aan het jagen toen hij in de verte rookwolken zag. Toen hij ging kijken, stond zijn afgesloten SsangYoung Rexton in brand. Hij had die geparkeerd achter een bouwvallig schuurtje op het terrein van de voormalige Steenfabriek Hengforden.

De jager, die anoniem wenst te blijven, wil geen commentaar geven omdat de jacht ‘nogal gevoelig’ ligt. ,,Ik jaag al 41 jaar en wil het imago van de jacht niet verslechteren”, zegt de inwoner van Wilp, terwijl hij in een taxi onderweg is van Olst naar huis. Hij refereert nog wel kort aan de talrijke autobranden in de afgelopen maanden in Deventer, maar realiseert zich dat deze brand in een natuurgebied hiervan afwijkt.

Enkele uren later zegt de jager dat hij de afgelopen 25 jaar in dit gebied al best het een en ander heeft meegemaakt zoals vernielingen van jagershutjes en brandjes. ,,Maar dat mijn auto in brand is gestoken, is wel het meest extreme voorval. Er is maar heel weinig van over. Ik ga zo meteen op zoek naar een andere auto.”

De brandweer uit Wijhe heeft de brandende auto geblust. De brandweerwagen van de post Olst was in onderhoud. Boswachter Jeroen den Hartog reageert verbaasd op het voorval in de uiterwaarden: ,,Dit heb ik nog niet eerder gehoord.”

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Salland