Auto’s blijven ondanks klachten nog welkom in centrum Wijhe: ‘Zit geen bloedspoed achter’

poll & videoWel of geen auto's in de Langstraat. De gemeenteraad van Olst-Wijhe zal er voor de komende verkiezingen niet over gaan debatteren. ,,We hebben simpelweg een te volle agenda’’, vertelt PvdA-raadslid Petra Koekkoek, die het plan binnen de gemeenteraad wilde aanslingeren.

 1. De bizarre wereld van het elektrisch laden, bereid u maar vast voor
  PREMIUM

  De bizarre wereld van het elektrisch laden, bereid u maar vast voor

  ENSCHEDE – De ‘fossiele’ rijders zien bij een tankstation op een groot bord de brandstofprijs. Duidelijk. Ze weten meteen hoeveel ze kwijt zijn aan de pomp. Maar straks, als ook zij overgaan op elektrisch, wordt het een ander verhaal. Inschatten hoeveel geld het kost om een elektrische auto volledig op te laden, heeft meer weg van een gok op een fruitautomaat. Soms met onaangename verrassingen als resultaat...
 2. Zoveel weesfietsen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsgebied nu niet mogelijk is
  PREMIUM
  1

  Zoveel weesfiet­sen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsge­bied nu niet mogelijk is

  Vaak oogt de fietsenstalling bij station Raalte rommelig, liggen er fietsen op de grond of op andere plekken, of is het simpelweg vol. Volgens de gemeente Raalte komt dat door een grote hoeveelheid weesfietsen. Dat zijn fietsen die al langere tijd gestald staan en niet worden gebruikt. Het grote aantal weesfietsen maakt onderzoek naar het benodigde aantal plekken in de toekomst onmogelijk, dus worden alle fietsen gelabeld.