Volledig scherm
Nico de Haan (links) is vooral bekend van de humoristische televisieserie Baardmannetjes, waarin hij met cabaretier Hans Dorrestijn in natuurgebieden naar vogels speurt. © Omroep MAX

Baardmannetje Nico de Haan sluit jubileumprogramma IVN Raalte af

Nico de Haan sluit op 27 november het jubileumprogramma af van de Raalter afdeling van het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie, dat zijn 25-jarig bestaan viert.

Hij is vooral bekend van de humoristische televisieserie Baardmannetjes, waarin hij met cabaretier Hans Dorrestijn in natuurgebieden naar vogels speurt. De Haan vertolkt de rol van ultieme deskundige, Dorrestijn van nieuwsgierige vogelaar en woordkunstenaar. Beiden delen hun passie voor natuur, zijn gewapend met een verrekijker en kamperen in een klassiek busje. Het duo meanderde onder meer mee met de IJssel.

Vroege vogels

De Haan geldt als een gezaghebbend vogelkenner en -beschermer. Zijn karakteristieke stemgeluid is geregeld te horen in het radioprogramma Vroege Vogels.

De Haan houdt zijn presentatie op dinsdag 27 november in het Raalter Hoftheater (aanvang 20.00 uur). De deuren gaan om 19.00 uur open. In de foyer geeft het Urker bedrijf CameraNU uitleg over kijkers en camera’s. Bezoekers kunnen prijzen winnen met een quiz.

Klik hier voor nadere informatie.

Salland