Nico de Haan (links) is vooral bekend van de humoristische televisieserie Baardmannetjes, waarin hij met cabaretier Hans Dorrestijn in natuurgebieden naar vogels speurt.
Volledig scherm
Nico de Haan (links) is vooral bekend van de humoristische televisieserie Baardmannetjes, waarin hij met cabaretier Hans Dorrestijn in natuurgebieden naar vogels speurt. © Omroep MAX

Baardmannetje Nico de Haan sluit jubileumprogramma IVN Raalte af

Nico de Haan sluit op 27 november het jubileumprogramma af van de Raalter afdeling van het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie, dat zijn 25-jarig bestaan viert.

 1. Olst-Wijhe moet hand ophouden bij huizenbezitters na gapend gat in begroting: ozb 10 procent omhoog
  PREMIUM

  Olst-Wij­he moet hand ophouden bij huizenbe­zit­ters na gapend gat in begroting: ozb 10 procent omhoog

  Extreme tijden vragen extreme maatregelen. De gemeente Olst-Wijhe heeft in de begroting voor volgend jaar een tekort van 1,2 miljoen. Om dat gat te vullen, wil de gemeente de reserves aanspreken. Maar om de komende jaren financieel gezond te blijven, zijn harde en impopulaire maatregelen nodig. ,,Op een gegeven moment is er geen andere keuze, dan is de koek op’’, zegt wethouder financiën Hans Olthof.
 2. Immens populaire video van spoorwegovergang Laag Zuthem door barrière van 100 miljoen views door actie dj’s 3FM
  PREMIUM
  VIDEO

  Immens populaire video van spoorweg­over­gang Laag Zuthem door barrière van 100 miljoen views door actie dj’s 3FM

  Dat video’s soms op onverklaarbare manier goed bekeken worden op YouTube is bekend. Maar dat een spoorwegovergang in Laag Zuthem de grens van 100 miljoen views passeert, is ongekend. Justus Moek, de man achter het kanaal Spoorwegovergangen Nederland, kreeg hulp van 3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman. ,,Haal die trein over de honderd miljoen.”
 3. Ambtenaar kijkt op locatie mee met ontwikkelaar zonnepark in Heino. Buren: ‘Waar staat de gemeente eigenlijk?’
  PREMIUM

  Ambtenaar kijkt op locatie mee met ontwikke­laar zonnepark in Heino. Buren: ‘Waar staat de gemeente eigenlijk?’

  Wat is nou de rol van de gemeente Raalte in de ontwikkeling van zonnepark Telgenbos aan de rand van Heino? Zowel de bewoners van het naastgelegen landgoed De Vlaminckhorst als raadslid Egbert den Daas van Lokaal Alternatief vragen zich dat af. Het is niet voor het eerst dat deze vraag gesteld wordt. De aanleiding nu: een medewerker van de gemeente was samen met de ontwikkelaar op de beoogde zonneparklocatie aanwezig.

Salland