Volledig scherm
Nico de Haan (links) is vooral bekend van de humoristische televisieserie Baardmannetjes, waarin hij met cabaretier Hans Dorrestijn in natuurgebieden naar vogels speurt. © Omroep MAX

Baardmannetje Nico de Haan sluit jubileumprogramma IVN Raalte af

Nico de Haan sluit op 27 november het jubileumprogramma af van de Raalter afdeling van het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie, dat zijn 25-jarig bestaan viert.

Hij is vooral bekend van de humoristische televisieserie Baardmannetjes, waarin hij met cabaretier Hans Dorrestijn in natuurgebieden naar vogels speurt. De Haan vertolkt de rol van ultieme deskundige, Dorrestijn van nieuwsgierige vogelaar en woordkunstenaar. Beiden delen hun passie voor natuur, zijn gewapend met een verrekijker en kamperen in een klassiek busje. Het duo meanderde onder meer mee met de IJssel.

Vroege vogels

De Haan geldt als een gezaghebbend vogelkenner en -beschermer. Zijn karakteristieke stemgeluid is geregeld te horen in het radioprogramma Vroege Vogels.

De Haan houdt zijn presentatie op dinsdag 27 november in het Raalter Hoftheater (aanvang 20.00 uur). De deuren gaan om 19.00 uur open. In de foyer geeft het Urker bedrijf CameraNU uitleg over kijkers en camera’s. Bezoekers kunnen prijzen winnen met een quiz.

Klik hier voor nadere informatie.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland