Baron Willem Hendrik van Ittersum.
Volledig scherm
Baron Willem Hendrik van Ittersum. © de Stentor

Baron Van Ittersum (82) uit Heino overleden

Op 82-jarige leeftijd is vrijdag Willem Hendrik van Ittersum uit Heino overleden. De baron stamt uit een oud Overijssels riddergeslacht en bezat landgoed 't Nijenhuis in Wijhe en ook de historische buitenplaats 't Rozendael in Heino is in het bezit van de familie. 

Van Ittersum is koninklijk onderscheiden en was een bekend gezicht in Heino. De meeste bekendheid verwierf  hij echter door zijn niet aflatende strijd tegen Co Besselsen uit het dorp, die naast landgoed 't Rozendael een kindervakantiekamp liet verrijzen, dat nu Summercamp heet. De twee en later hun zonen stonden vanaf de jaren zestig met grote regelmaat voor de rechter. Die juridische strijd duurde tot enkele jaren geleden.

Zoon Dolph van Ittersum beheert inmiddels het Baron van Ittersumfonds, dat de instandhouding van de landgoederen als doel heeft.

De afscheidsdienst voor Willem Hendrik van Ittersum is vrijdag om 13.30 uur in de Nicolaaskerk in Heino.

  1. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
    PREMIUM

    Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

    Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland