Volledig scherm
Baron Willem Hendrik van Ittersum. © de Stentor

Baron Van Ittersum (82) uit Heino overleden

Op 82-jarige leeftijd is vrijdag Willem Hendrik van Ittersum uit Heino overleden. De baron stamt uit een oud Overijssels riddergeslacht en bezat landgoed 't Nijenhuis in Wijhe en ook de historische buitenplaats 't Rozendael in Heino is in het bezit van de familie. 

Van Ittersum is koninklijk onderscheiden en was een bekend gezicht in Heino. De meeste bekendheid verwierf  hij echter door zijn niet aflatende strijd tegen Co Besselsen uit het dorp, die naast landgoed 't Rozendael een kindervakantiekamp liet verrijzen, dat nu Summercamp heet. De twee en later hun zonen stonden vanaf de jaren zestig met grote regelmaat voor de rechter. Die juridische strijd duurde tot enkele jaren geleden.

Zoon Dolph van Ittersum beheert inmiddels het Baron van Ittersumfonds, dat de instandhouding van de landgoederen als doel heeft.

De afscheidsdienst voor Willem Hendrik van Ittersum is vrijdag om 13.30 uur in de Nicolaaskerk in Heino.

  1. Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensbaron wél kan verbieden

    Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensba­ron wél kan verbieden

    Indien de gemeente Raalte de komst van varkensbaron Adriaan Straathof naar Mariënheem wil voorkomen, zijn daar volgens de kritische burger Hans de Kort wel degelijk middelen voor te vinden. Eenvoudigweg door het bestemmingsplan voor het buitengebied zo aan te passen dat er geen uitbreiding van veebedrijven meer mogelijk is. ,,Als daar nú geen aanleiding voor is, wanneer dan nog wel?”, stelt de gepensioneerd gemeenteambtenaar.

Salland