De St. Aloysiusschool op de Boskamp is hard toe aan een nieuw gebouw, aangezien het huidige gebouw niet meer gebruikt mag worden vanwege schimmel.
Volledig scherm
PREMIUM
De St. Aloysiusschool op de Boskamp is hard toe aan een nieuw gebouw, aangezien het huidige gebouw niet meer gebruikt mag worden vanwege schimmel. © Gerard Vrakking

Basisscholen Olst ‘voorzichtig blij’ met beoogde nieuwbouwlocatie

De twee Olster schoolbesturen hadden liever hun nieuwe schoolgebouw zien verrijzen bij de sportvelden, maar kunnen prima leven met het voorstel van de gemeente om het gebied ten noorden van zorgcentrum Averbergen aan te wijzen als nieuwbouwlocatie. ,,Als het door de gemeenteraad komt, juichen wij net zo hard mee”, verzekert Adrie Bolijn, directeur van De Mare. 

De scholenkoepels De Mare en mijnplein hadden voorkeur voor de locatie bij sportpark Overwetering, maar ze begrijpen de keuze voor het gebied bij zorgcentrum Averbergen. ,,Deze locatie sluit aan op de bebouwde kom en is beter bereikbaar”, licht burgemeester en portefeuillehouder onderwijs Ton Strien de keuze van het college van burgemeester en wethouders toe. ,,Bovendien wordt er een gymzaal en een sportveld toegevoegd aan deze locatie, zodat we onderwijs, bewegen en spelen samen kunnen brengen. Dat is vanaf het begin de insteek van deze nieuwe onderwijsopzet geweest.”

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Salland