Volledig scherm
PREMIUM
Binnen bij de St. Aloyssiusschool uit Boskamp kampt met enorme vochtproblemen. Vooralsnog zijn er geen nieuwe onderzoeksresultaten. © Liselotte Kolthof

Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.  

Het 102 jaar oude schoolgebouw verkeert in slechte staat. Eind november maakte de school bekend dat de 59 leerlingen van de basisschool met ingang van de kerstvakantie geen les meer konden krijgen op de Boskamp. De leerlingen zouden vanaf januari 2020 verhuizen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul, ongeveer vier kilometer verderop. Ouders van de kinderen spraken zich uit tegen de plannen van de school en wilden een onderzoek. Het bestuur stemde daarmee in. 

Salland