Volledig scherm
PREMIUM
De Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn wil de activiteiten op de Sallandse Heuvelrug beperken, zolang onduidelijk is of deze schadelijk zijn voor de flora en fauna in het gebied. © Carlo ter Ellen DTCT

‘Beperk aantal activiteiten op Sallandse Heuvelrug’

De nieuwe Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn vindt dat het aantal activiteiten op en rond de Sallandse Heuvelrug moet worden beperkt om een verdere aantasting van dit uniek natuurgebied te voorkomen.

Ze adviseert de gemeente Hellendoorn geen vergunningen meer af te geven voor activiteiten in het Nationaal Park zolang niet onomstotelijk vaststaat dat deze niet schadelijk zijn voor de daar aanwezige flora en fauna. Activiteiten tussen zonsondergang en zonsopgang zijn volgens de stichting sowieso uit den boze. 

 1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

  Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

  Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.
 2. Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker 
een dressuurwedstrijd rijden
  PREMIUM

  Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker een dressuur­wed­strijd rijden

  Enorme hoeven met grote sokken en brede paardenkonten verzamelden zich zaterdagmiddag bij manege Bartels in Mariënheem. Hier werd een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden verreden. ,,De jury was best tevreden", lacht amazone Iris Wiegman (21) na haar proef bij manege Bartels zaterdagmiddag. Ze doet met haar merrie Darina mee aan een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden van oudsher gebruikt als trekpaarden, ze zijn dan ook veel zwaarder gebouwd dan reguliere dressuurpaarden.

Salland