Bram Veneberg (links) is namens een grote groep bewoners van het buitengebied van Wijhe naar de gemeenteraad gestapt om duidelijk te maken dat ze niet zitten te wachten op 5 zonneparken in de buurt. Verder op de foto (v.l.n.r.): Mariska Jalink,  Ineke van Wijhe en Ilona Wagenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Bram Veneberg (links) is namens een grote groep bewoners van het buitengebied van Wijhe naar de gemeenteraad gestapt om duidelijk te maken dat ze niet zitten te wachten op 5 zonneparken in de buurt. Verder op de foto (v.l.n.r.): Mariska Jalink, Ineke van Wijhe en Ilona Wagenaar. © Ronald Hissink

Bewoners buitengebied Wijhe overrompeld door zonneparkplannen: ‘Als ze er liggen, kan je niet meer terug’

De mogelijke komst van vijf zonneparken rond Wijhe en Den Nul leidt tot grote onrust. Het gaat een groep bewoners van het buitengebied allemaal veel te snel. ,,Er is gigantisch veel weerstand. Wat ons tegenstaat, is dat het niet te stoppen lijkt. We mogen meepraten, maar niet tegen zijn. Zonneparken hebben veel impact. Dit moet je niet overhaasten’’, zegt Bram Veneberg, die zelf dicht bij twee beoogde zonneparklocaties woont.

  1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
    Liveblog

    Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

    Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.