Bram Veneberg (links) is namens een grote groep bewoners van het buitengebied van Wijhe naar de gemeenteraad gestapt om duidelijk te maken dat ze niet zitten te wachten op 5 zonneparken in de buurt. Verder op de foto (v.l.n.r.): Mariska Jalink,  Ineke van Wijhe en Ilona Wagenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Bram Veneberg (links) is namens een grote groep bewoners van het buitengebied van Wijhe naar de gemeenteraad gestapt om duidelijk te maken dat ze niet zitten te wachten op 5 zonneparken in de buurt. Verder op de foto (v.l.n.r.): Mariska Jalink, Ineke van Wijhe en Ilona Wagenaar. © Ronald Hissink

Bewoners buitengebied Wijhe overrompeld door zonneparkplannen: ‘Als ze er liggen, kan je niet meer terug’

De mogelijke komst van vijf zonneparken rond Wijhe en Den Nul leidt tot grote onrust. Het gaat een groep bewoners van het buitengebied allemaal veel te snel. ,,Er is gigantisch veel weerstand. Wat ons tegenstaat, is dat het niet te stoppen lijkt. We mogen meepraten, maar niet tegen zijn. Zonneparken hebben veel impact. Dit moet je niet overhaasten’’, zegt Bram Veneberg, die zelf dicht bij twee beoogde zonneparklocaties woont.

  1. KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)

    Bijna alle positieve testuitslagen die Oost-Nederland er gisteren nog bij kreeg, gaan er vandaag weer af. Voor het eerst sinds lange tijd speelt Flevoland daarin een positieve rol, de andere veiligheidsregio's blijven namelijk stabiel. Landelijk gaan zowel positieve test als ziekenhuisbezetting de goede kant op, maar op regioniveau is er één enkele positieve testuitslag die wel heel erg opvalt.

Salland