Volledig scherm
PREMIUM
De groenstrook achter De Grutto in Wijhe waar de gemeente nieuwe woningen wil bouwen. © Gerard Vrakking

Bewoners Wijhe bezorgd om achtertuin: gemeente wil grond anders gebruiken

De gemeente Olst-Wijhe wil graag nieuwe woningen bouwen op een strook groen onder de Grutto en langs de Omloop in Wijhe. Dit tot ongenoegen van bewoners die wonen aan het stukje groen. Enkelen van hen pachten een deel van deze grond voor hun achtertuin. ,,Dit voornemen sloeg bij alle aanwezigen in als een bom.’’

Veel van de fraaie nieuwbouwwoningen in Wijhe langs de Omloop kijken uit over weelderige groene velden van Salland. Maar er is ook nog een stuk groen van ongeveer 9000 vierkante meter tussen de nieuwe woonwijken, ingeklemd tussen de Grutto en Sterrebos. Volgens het bestemmingsplan zou op dit stuk grond een park moeten worden aangelegd.

Salland