Volledig scherm
Diny Heidenrijk vertelt leerlingen over de joodse gemeenschap vroeger in Raalte. © Gerard Vrakking

Biënnale Raalte verhuist naar Taveerne Tivoli

De Fotoclub Salland en het Carmel College Salland wijken voor hun beelden- en foto-expositie uit naar het terras van Taveerne Tivoli in Raalte. Het zitgedeelte is nagenoeg volledig afgezet met een hek. ,,Het garandeert niet volledige veiligheid, maar voldoende om het daar te proberen'', zegt voorzitter Diny Heidenrijk van de fotoclub.

Terugdenkend aan de eerste manifestatie van de Fotoclub Salland en het Carmel College Salland, kan Heidenrijk de vernielingen niet onaangeroerd laten. Foto's op canvasdoeken in frames hingen er in de buiten lucht, in het park Drostenkamp. Moment-opnames die leerlingen van het Carmel onderweg van school naar huis hadden geschoten, opnames van leden van de fotoclub.

Onverlaten

Begin december 2016 was de expositie ingericht in het park Drostenkamp, kort voor de jaarwisseling besloot de organisatie de manifestatie af te breken. Onverlaten hadden ongeveer vijftien doeken vernield. ,,Een onzinnige daad'', spreekt Heidenrijk opnieuw haar afkeuring uit. De schade bedroeg ruim zevenhonderd euro; de daders zijn nooit gepakt.

De keuze van de Fotoclub Salland viel op het terras van Taveerne Tivoli. Daar is de expositie, die als thema 'vorm en textuur' draagt, vanaf 1 mei tot en met 3 juni te bewonderen. Leden van de fotoclub leveren over dat onderwerp foto's aan, leerlingen van het Carmel maken beelden van klei.

Salland