Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Bijna 200 boetes tijdens controles op snelheid en alcohol in Overijssel

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tal van bestuurders op bon geslingerd. De alcohol- en snelheidscontroles vonden plaats in Heino, Deventer en Ommen.

De N35 was gisteravond het toneel van een snelheidscontrole. Bij Heino werden 1102 passanten gecontroleerd met een radarauto. 133 bestuurder kunnen binnenkort een bon tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid lag op 119 kilometer per uur. Op de N35 is maximaal 80 kilometer per uur toegestaan. Daarnaast werden twee minderjarige fietsers zonder licht bekeurd. Het duo fietste tussen Wythmen en Dalfsen en kreeg na de bekeuring nog een setje fietslampjes mee van de agenten.

Ook op de Overstichtlaan in Deventer werd op snelheid gecontroleerd. In de bebouwde kom reden 44 van de 277 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 108 kilometer per uur, terwijl maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

Drugs

In de gemeente Ommen werd op alcohol gecontroleerd. De 300 bestuurders die moesten blazen bleven allemaal onder de toegestane limiet. Daarentegen werd er wel een bloedproef afgenomen bij een bestuurder waarbij de politie het vermoeden had dat diegene onder invloed van drugs reed. De bloedproef gaat naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het resultaat hiervan wordt over enkele weken verwacht.

Eerder op de dag werd een ook al gecontroleerd op de N377, N343 en N348 in het Vechtdal. Een 15-jarige jongen op een landbouwtrekker kreeg een bon omdat hij te jong was om het voertuig te besturen. Verder werd er een automobilist op de bon geslingerd die opviel vanwege zijn rijgedrag. De bestuurder had gedronken. Uit de blaastest kwam 420 ugl, terwijl maximaal 220 ugl bij een ervaren bestuurder is toegestaan.

Salland