Om bedreigde dieren te beschermen, worden de Sallandse mountainbikepaden binnenkort gesloten.
Volledig scherm
Om bedreigde dieren te beschermen, worden de Sallandse mountainbikepaden binnenkort gesloten. © Archief

Binnen drie weken sluit mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug

De kogel is door de kerk: wie wil mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug, moet snel zijn. De provincie Overijssel sluit de routes binnenkort.

27 reacties

 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  goede beslissing ga maar op een cros terrein fietsen dat moeten motor crossers ook , ook graag de wielrenners van de openbare weg ga maar op afgesloten terrein wielrennen .
 • Emiel Strijkveen

  1 maand geleden
  Het kaartje klopt niet wat hier gepubliceerd wordt. In het kader van de natuurbeschermingswet en de vogel en habitatrichtlijn ligt de sallandse heuvelrug onder de N35, dus Hellendoorn, Reggedal en Rijssen mogen open blijven, Holten is dan de enige route die dicht moet!
 • W. Schinkelshoek-Uulders

  1 maand geleden
  de (natuurbeschermings)regels zijn duidelijk. en het is net als met de wolf: die was er eerst.
 • Jan M De JONG

  1 maand geleden
  Tja een Hagedis weet niet wanneer het een zon of feestdag is, hij weet ook niet wanneer het weekend is dus..... voor mensen zijn er genoeg alternatieven die beesten hebben die mogelijkheid niet...
 • Bram Wansink

  1 maand geleden
  Heel vervelend er zijn mensen die al vakantie hebben geboekt om daar te mountainbiken. We komen nu ook uit een corona tijd waar meer mensen naar buiten trokken. Kom minstens met een compromis, dat je allen in weekend vakantie en feestdagen mag dan hebben ze door de weeks extra rust. Of sluit een stukje af waar het het meest voorkomt of sluit het af met een tijdstip waar ze het meest actief zijn. Eigenlijk is het het zelfde als je zal zeggen dat de voetbalveld dicht moet.
 1. Juridische strijd dreigt rond sluiting mountainbikeroute op Sallandse Heuvelrug: ‘We moeten in overleg blijven’
  PREMIUM

  Juridische strijd dreigt rond sluiting mountainbi­ke­r­ou­te op Sallandse Heuvelrug: ‘We moeten in overleg blijven’

  HOLTEN/HELLENDOORN - De verbeten strijd over de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug krijgt een vervolg. De provincie Overijssel wil op aandringen van een actiegroep de mountainbikeroute deels sluiten, en daarmee de natuur beschermen. De lokale wielerverenigingen en het CDA Rijssen-Holten en Hellendoorn komen nu in actie om dat te voorkomen. Een juridisch gevecht dreigt.

Salland