Het ziet er heerlijk verfrissend uit, maar door blauwalg is het niet verstandig te zwemmen in de Lange Kolk in Den Nul.
Volledig scherm
Het ziet er heerlijk verfrissend uit, maar door blauwalg is het niet verstandig te zwemmen in de Lange Kolk in Den Nul. © Paul Nolens

Blauwalg in het zwemwater van de Lange Kolk. Geen waterpret in Den Nul de rest van de zomer?

Het kwik stijgt de komende dagen tot tropische waarden. Maar een verfrissende duik in het natuurwater van Kolkbad de Lange Kolk bij Den Nul zit er niet in. Sinds een paar weken zit er blauwalg in het water. Het is de enige plek in Overijssel waar blauwalg in zwemwater zit.

 1. Drankrijder, boeteregen en ingetrokken rijbewijzen bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

  Drankrij­der, boeteregen en ingetrok­ken rijbewij­zen bij politiecon­tro­les rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

  Tientallen bestuurders zijn gisteravond op de bon geslingerd bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen. Acht bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren vanwege de snelheid waarmee ze reden, onder andere op de A1, de A50 bij Apeldoorn en de A28 bij Zwolle. Op de N35 tussen Zwolle en Heino plukte de politie een ‘drankrijder’ van de weg.
 2. Man slaat zwangere vriendin met vuist in het gezicht: ‘Die ruzie kwam door haar hormonen’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Man slaat zwangere vriendin met vuist in het gezicht: ‘Die ruzie kwam door haar hormonen’

  Wanneer mijn elektrische scheerapparaat op zijn laatste benen loopt, geeft hij dat aan met een oranje, knipperend lichtje. Ga je door met de wegwerkzaamheden dan kan hij zomaar, halverwege, stil komen te staan. En de ANWB bellen helpt dan niet. De verdachte heeft waarschijnlijk hetzelfde oranje lampje genegeerd. Tja. Tot 5 centimeter onder de kruin ging het crescendo, is hij prachtig kaal. En toen? Het antwoord ligt voor de hand, op het hoofd. Meneer draagt een petje van haar.

Salland