Volledig scherm
PREMIUM
De Jan Hooglandstraat gaat op de schop en daarbij wordt rekening gehouden met blinden en slechtzienden. © Archieffoto Ronald Hissink

Blinden, slechtzienden en rolstoelers veiliger over straat in Olst

De Jan Hooglandstraat en de nog aan te leggen fiets- en voetgangerstunnel bij de Ter Stegestraat in Olst worden beter toegankelijk voor voetgangers met een beperking. De gemeente Olst-Wijhe houdt bij de renovatie van de Jan Hooglandstraat en de aanleg van de tunnel meer rekening met minder mobiele voetgangers. 

Voetgangers met een beperking moeten veilig gebruik kunnen maken van de vernieuwde Jan Hooglandstraat en de nieuwe fietstunnel in Olst. Dat stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe. Bij de werkzaamheden worden extra maatregelen genomen om bijvoorbeeld blinden, slechtzienden en rolstoelers veilig over te kunnen laten steken of langs de weg te kunnen laten lopen.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Salland